LA CHIŞINĂU VIN TRUPE DE CALIBRU MARE

LENINGRAD

Pentru prima dată la Chişinău, cea mai controversată trupă în showbizul rusesc, formaţia rock “Leningrad”, a susţinut, în seara de 20 aprilie, un concert la Centrul Internaţional de Expoziţii "Moldexpo. Pe parcursul celor 16 ani de existenţă, formaţia a lansat 17 albume de studio, 80 de video clipuri muzicale, participînd la nenumărate concerte solo şi festivaluri din întreaga lume.

Dizolvată în 2008, liderul trupei se dedică propriului proiect hardcore solo "Rubla", dar în 2010 revine la vechea formaţie într-o nouă componenţă din 16 membri. Solista Alisa Vox Burmistrova, care a înlocuit-o pe vocalista Iulia Kogan, plecată în concediu de maternitate, devine partea îndrăgită din această trupă, de aceea revenirea Iuliei, doar va majora numărul membrilor. Se zvoneşte că la Chişinău vor evolua concomitent ambele vocaliste. În ultimii trei ani, trupa "Leningrad" a lansat albumele "Henna", "Focul veşnic", "Peştele" şi cea mai recentă realizare "Leningradul de seară", care constă din versiunile instrumentale ale melodiilor vechi şi noi. Formaţia uneori şochează prin texte vulgare.

 

TAXI

trupa-taxi_thebeat_ro copy.jpg

Tot pe data de 20 aprilie, trupa românească de pop-rock ”Taxi” a susţinut un concert la Chişinău, în care a promovat albumul “Cele două cuvinte”, lansat în 2011. Evenimentul a avut loc într-un local privat, iar preţul unui billet a variat între 200 şi 400 de lei. În concert au evoluat şi interpretele Tania Cergă şi Elena Carafizi. Căpşuna de pe tort a constituit, bineînţeles, îndrăgita piesă “Cele două cuvinte” în care bărbaţii s-au străduit să pronunţe cuvintele magice “te iubesc”.

 

Horia Brenciu şi HB Orchestra

horia_brenciu_0_c4fd832353 copy.jpg

Horia Brenciu îşi promovează noul său album “40” într-un concert din 23 aprilie. Împreună cu HB Orchestra, de care este mereu însoţit în scenă, el va prezenta un show inedit bazat pe idei şi efecte muzicale noi. Preţul biletelor variază între 120 şi 450 de lei. Show-ul de la Chişinău încheie turneul de promovare a noului album.

 

DDT

ddt copy.jpg

Trupa rock "DDT", va susţine un concert la Chişinău pe data de 22 mai la Palatul Naţional. DDT va prezenta noul său program “Сольник” (Recital). Programul lui Iuri Şevciuk conţine piese lirice. Ideea unui asemenea concert a apărut odată cu editarea cărţii sale de versuri. Versurile lui Şevciuk sunt puse pe muzică şi cîntate cu succes de formaţia DDT. Grupul "DDT" a fost fondat în 1980 în oraşul Ufa. Liderul grupului, autorul celor mai multe melodii şi singurul membru permanent este poetul, compozitorul, cîntăreţul, artistul, actorul şi producătorul Iuri Şevciuc. Numele trupei este derivat de la o substanţă chimică numită DDT şi utilizată la combaterea insectelor, care era interzisă în majoritatea ţărilor dezvoltate, nu şi în URSS.

Selecţie de Ion Borş