LA CAHUL A FOST DESCHIS UN CENTRU DE ASISTENŢĂ A CONSUMATORULUI

În regiunea de sud şi-a început activitatea un Centru de asistenţă a consumatorului. Instituţia, cu sediul la Cahul, face parte din proiectul „Armonizarea politicilor în domeniul sanitar ale Republicii Moldova şi Georgiei cu cele din Uniunea Europeană”.

Proiectul a fost implementat de Fundaţiile Est–Europeană şi „Eurasia Partnership” din Georgia, cu suportul Uniunii Europene. Programul se realizează în perioada anilor 2013-2015 şi este co-finanţat de Guvernul Suediei şi de Ministerul Afacerilor Externe din Danemarca.

Centre similare au fost deschise la Bălţi şi la Chişinău, care deservesc regiunile de nord şi centru. Scopul acestor structuri este de a proteja drepturile consumatorilor şi a promova siguranţa alimentară. Specialiştii centrului vor consulta şi vor informa consumatorii în domeniul normelor de siguranţă alimentară, vor acorda asistenţă juridică şi vor efectua gratuit analize de laborator în caz de necesitate.

Totodată, centrul se va ocupa de sistematizarea legislaţiei în ceea ce priveşte siguranţa alimentelor şi va înainta propuneri de îmbunătăţire a cadrului normativ în acest sector.

Sursa: Moldpres