Kremlinul "moare de grija banilor contribuabililor americani irosiți în Ucraina”

Kremlinul a declarat, Joi, că "speră" ca aleşii americani să înceteze să "ardă" banii Statelor Unite în Ucraina, la cîteva ore după ce Congresul SUA a eşuat în a avansa cu adoptarea unui pachet financiar masiv pentru Ucraina şi Israel, relatează AFP.

Liderii americani "demonizează Rusia", le-a declarat jurnaliştilor purtătorul de cuvînt al preşedintelui rus, Dmitri Peskov, întrebat în legătură cu declaraţiile preşedintelui Joe Biden, care a evocat posibilitatea unui atac rusesc asupra unei ţări membre NATO.
Miercuri, liderul american a avertizat că stoparea ajutorului american pentru Kiev ar fi "cel mai mare cadou" oferit preşedintelui rus Vladimir Putin. El "nu se va opri" la Ucraina, a avertizat Biden.

Administraţia SUA vrea "să continue să ardă banii contribuabililor americani în cuptorul războiului din Ucraina", a spus Dmitri Peskov.

"Sperăm că mai există destule persoane rezonabile în Congres care să înţeleagă că aceasta nu este nimic altceva decît o demonizare absolută", a adăugat el.

Congresul american a eşuat, Miercuri, în adoptarea unui pachet financiar masiv de peste 106 miliarde de dolari cerut cu insistenţă de preşedintele Joe Biden, conţinînd fonduri pentru Ucraina şi Israel.

Opoziţia republicană a refuzat să susţină acest proiect aflat în centrul unor negocieri foarte dure, cerînd în schimbul voturilor lor concesii semnificative în privinţa politicii migratorii a Statelor Unite.

Statele Unite sunt în prezent ţara care oferă cel mai important sprijin militar Kievului. Congresul a aprobat peste 110 miliarde de dolari ajutor pentru Ucraina de la invazia rusă din Februarie 2022.