Jens Stoltenberg: Rusia nu trebuie sa cistige in Ucraina!

Războiul din Ucraina este cel mai periculos moment pentru Europa începînd de la Al Doilea Război Mondial şi Rusiei nu trebuie să i se permită să cîştige acest război, a declarat Joi secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Potrivit înaltului oficial aliat, pentru a împiedica Rusia să aibă sorţi de izbîndă, NATO şi ţările sale membre s-ar putea să trebuiască să sprijine în continuare Ucraina cu arme şi altă asistenţă pentru o perioadă lungă.

”Este în interesul nostru ca acest tip de politică agresivă să nu aibă succes”, a spus Stoltenberg, în timpul unui discurs în ţara sa natală, Norvegia.

Descriind drept un atac asupra ordinii mondiale actuale ceea ce Moscova numeşte ”operaţiune militară specială”, Stoltenberg a afirmat că Alianţa Nord-Atlantică trebuie să împiedice răspîndirea războiului.

”Aceasta este cea mai periculoasă situaţie din Europa începînd de la Al Doilea Război Mondial. Dacă preşedintele Vladimir Putin chiar se gîndeşte să facă unei ţări NATO ceva similar cu ce le-a făcut Georgiei, Republicii Moldova sau Ucrainei, atunci întreaga NATO va fi implicată imediat”, a subliniat secretarul general al Alianţei.