IURIE ROSCA – O PARTE A UNUI SISTEM CRIMINAL SI ANTIUMAN AL KREMLINULUI

Practic, a declarat război împotriva Ucrainei în numele lui Putin

Autor: Mihai CONȚIU

Prin etalarea unei erudiții enciclopedice incontestabile în domeniul ”literaturii politice”, cu mult peste medie, Iurie Roșca încearcă astfel să devină credibil în rîndul cetățenilor moldoveni pe care vrea să-i convingă de rolul mesianic pe care îl are astăzi Rusia criminală și imperialistă a lui Vladimir Putin. Tot în contextul acestei ”credibilități”, Roșca defilează cu ”pioșenia ortodoxismului rusesc” de tip KGB subordonat exclusiv lui Putin. El și alții asemănători lui își doresc cu ardoare ca Rusia lui Putin să ocupe și, eventual, să anexeze Republica Moldova, cu speranța că ei vor fi cei care vor conduce o viitoare republică unională moldovenească. De fapt, cam acesta este și singurul vis care i-a mai rămas lui Iurie Roșca.

Inițial, ca fost lider absolut al mișcării unioniste (pro-românești), i-a trădat pe absolut toți susținătorii lui, ”revenind la centrul rusesc de comandă antiromânesc”. Foștii lui susținători au tot dreptul să-l considere drept unul dintre cei mai mari trădători. Personal, nu pot decît să-i apreciez profesionalismul cu care ”și-a îndeplinit misiunea încredințată”, o misiune, de altfel, ingrată, după cum s-a văzut. Pentru trădarea amintită, Roșca nu poate fi inculpat penal pentru că a făcut totul sub umbrela politică a unui partid pe care-l conducea.

După 2009, Roșca a terminat-o cu politica, s-a dedicat lecturilor, scrisului, a deschis un fel de Universitate Populară și, mai ales, și-a consolidat relații de prietenie cu Alexandr Dughin, ideologul neoficial al lui Putin, precum și cu diferite personalități din România și din alte Țări care simpatizează regimul despotic al lui Putin. Aparent, totul cu o relativă discreție. Considerînd că i-a fost uitat ”trecutul trădător pentru foștii săi adepți”, de cîțiva ani, își face loc cu coatele, vocea și chipul pe rețelele de socializare, iar asta în chip de mare orator și propagandist pro-ortodoxie, de politolog și geo-strateg avizat, de critic acerb al întregului Occident și, în cîteva momente, pentru ”acoperire”, chiar al lui Putin pentru că ”se lăsa dominat de oculta mondială”. ”Criticîndu-l” pe Putin, anterior agresiunii armate ruse în Ucraina, a făcut-o, ușor de intuit, de comun acord cu prietenul său Dughin spre a justifica invazia ordonată de Putin în această Țară.

Una-i să critici mișcările occidentale care vor să impună dictatura Corectitudinii Politice, alta-i, extrem de grav, să critici întregul Occident, cu toată uriașa sa cultură și tradiții democratice, cu istorie bogată și prosperitate socială civilizatoare, în conformitate cu viziunile ideologice dictatoriale, primitive și obscurantiste ale lui Putin!

Războiul criminal și personal al lui Putin împotriva Ucrainei l-a activat pe Iurie Roca într-un chip asemănător cu cel al mercenarilor lui Putin care ucid cu cruzime și deliberat copiii, femei, bătrîni și alți oameni nevinovați din această Țară cotropită de brutele ucigașe.

Dacă, așa cum spuneam mai sus, Roșca nu a putut fi încadrat penal cînd și-a trădat susținătorii, tot în favoarea intereselor rusești, iată că acum este deja cercetat penal pentru o declarație de-a dreptul criminală. I-am ascultat cu atenție perorațiile ”docte” despre necesitatea apărării și a ortodoxismului sub steagul ”eliberator” al lui Putin. M-am îngrozit de cinismul lejer și îngăduitor cu care vorbea despre crimele făcute de către rușii lui Putin în Ucraina și, în general, de ura habotnică împotriva unui Occident de care ”doar Putin ne poate izbăvi”.

„Rugați-vă nu pentru încetarea războiului, ci pentru continuarea acestui război și pentru victoria Rusiei lui Putin împotriva globalismului satanist!”, astfel a făcut apel Iurie Roșca tuturor celor care-l urmăresc și îi împărtășesc opțiunile, pentru că, totuși, sunt mulți.

”Creștinul ortodox” Roșca vrea ca vărsarea de sînge în Ucraina să continue! ”Creștinul ortodox” Roșca e de acord cu bombardarea spitalelor, maternităților, școlilor și a locuințelor civililor! ”Creștinul ortodox” Roșca ar fi de acord ca Putin să lanseze și racheta nucleară împotriva ”globalismului satanist”! ”Creștinul ortodox” Roșca știe mai bine decît oricine cine-i satanist și cine nu este! ”Creștinul ortodox” Roșca uită că, de bună voie și din necesitate, el însuși a devenit ”globalist” din clipa în care se raportează la fusul orar, utilizează sistemul metric și sistemul bancar, folosește internetul pentru, culmea!, a denunța globalizarea și toate cele ce derivă din acestea!

Roșca, așadar, este cercetat penal, de astă dată chiar pe drept. Fiind cetățean al unei Țări neutre, neutralitate recunoscută chiar de către ”globalismul satanist american”, Roșca s-a transformat în agent aliat și provocator al Rusiei cotropitoare a lui Putin. Rusia lui Putin este un Stat inamic și al Republicii Moldova, pe teritoriul căreia își păstrează armată de ocupație.

În concluzie, Roșca dorește ca acest război să continue ”pînă cînd Putin va fi victorios împotriva globalismului satanist”. Prin asta, înțelegem că, în logica lui Roșca, Putin trebuie să fie ”victorios” și în cucerirea Republicii Moldova pentru că, nu-i așa?, este tot o parte a ”globalismului satanist”. Oare cît de ”globaliști satanici” sunt și procurorii care-l anchetează? Poate că și anti-ortodocși, nu-i așa, Iuri Ivanovici?

 

P.S. 1: Joi, 10 Martie, Serviciul de Informații și Securitate al Republicii Moldova a anunțat că au fost blocate portalurile flux.md; iurierosca.md, rosca.md, după ce ex-deputatul Iurie Roșca a declarat că moldovenii trebuie să se roage „nu pentru încetarea războiului, ci pentru victoria Rusiei împotriva globalismului satanist”. Am ajuns s-o trăiesc și p-asta: să fiu de acord cu SIS!

P.S. 2: Despre antisemitismul frustrant al lui Roșca, vom vorbi în alt context!

01.05.24 - 00:04
01.05.24 - 00:12
01.05.24 - 00:11
02.05.24 - 01:12
02.05.24 - 13:35
02.05.24 - 01:15
02.05.24 - 13:34
02.05.24 - 13:33
02.05.24 - 13:32
02.05.24 - 13:37
01.05.24 - 00:07
03.05.24 - 00:29
01.05.24 - 00:06
03.05.24 - 12:22
03.05.24 - 12:37