IULIAN GROZA DEVINE MEMBRU AL CONSILIULUI SUPREM DE SECURITATE. DORIN RECEAN – SECRETAR

Directorul executiv al Institutului pentru Politici și Reforme Europene, Iulian Groza, a fost desemnat în calitate de membru al Consiliul Suprem de Securitate. Un decret privind modificarea decretului de constituire a Consiliului Suprem de Securitate a fost semnat de președintele Maia Sandu, transmite IPN.

Numele lui Iulian Groza a fost introdus după poziția lui Tatiana Răducanu, judecător în demisie, președinte al consiliului de administrare al Asociației Obștești ,,Centrul de Resurse Juridice”.

,,Sîntem încrezători că participarea colegului nostru în cadrul CSS va contribui la creșterea rolului societății civile în procesul de reformare, monitorizare și realizare a politicilor de securitate a Republicii Moldova”, menționează IPRE, într-o postare pe Facebook.

Prin același decret, a fost introdusă funcția de secretar al CSS, care va fi ocupată de Dorin Recean, consilier al președintelui în domeniul apărării și securității naționale.

În locul viceprim-ministrului pentru reintegrare, Vladislav Kulminski, se va regăsi actualul viceprim-ministrul pentru reintegrare, Oleg Serebrian, iar în dreptul lui Vladimir Munteanu, sintagma ,,viceguvernator” a fost substituită cu sintagma prim-viceguvernator”.

De asemenea, Maia Sandu a semnat decretul privind desemnarea Tatianei Tabuncic în calitate de membru al Consiliului de Integritate, pe un termen de cinci ani, dar și numirea lui Lilian Darii în calitate de ambasador al Republicii Moldova în Federația Rusă.

Sursa: IPN