ISW: FORTELE RUSESTI SE PREGATESC PROBABIL SA LANSEZE UN NOU VAL DE ATACURI CU RACHETE IN UCRAINA IN CURSUL SAPTAMINII VIITOARE

Conform celei mai recente evaluări a frontului, Institutul pentru Studiul Războiului din Washington (ISW) transmite că capturarea, revendicată de ruși, a cîtorva sate mici din jurul Bahmutului pe 27 și 28 noiembrie nu prevestește o încercuire iminentă a orașului de către ruși. 

ISW precizează că recentele desfășurări de forțe rusești în Belarus în noiembrie 2022 fac probabil parte dintr-un efort de a spori capacitatea de instruire a Rusiei. 

Bloggerii militari ruși au criticat intens decizia Ministerului rus al Apărării de a impune limite vamale severe la importul de bunuri cu dublă utilizare, ceea ce indică o nemulțumire continuă și generalizată față de modul în care instituția conduce războiul, se mai arată în evaluarea ISW.

Experții american notează și că forțele rusești se pregătesc probabil să lanseze un nou val de atacuri cu rachete în Ucraina în cursul săptămînii viitoare, dar aceste pregătiri sînt probabil menite să mențină ritmul recent al atacurilor, mai degrabă decît să îl sporească. 

Forțele ruse au continuat eforturile de apărare împotriva operațiunilor de contraofensivă ucrainene în jurul orașului Svatove, în timp ce surse rusești au raportat că trupele ucrainene au continuat contraofensiva la vest de Kremina, mai punctează ISW.

În evaluare se mai precizează că trupele de invazie au continuat să consolideze pozițiile fortificate și să stabilească măsuri de securitate în estul regiunii Herson. 

Forțele ucrainene au continuat să lovească obiectivele militare rusești și liniile logistice esențiale din sudul țării, este una din concluziile ISW.

O alta prevede faptul că armata rusă continuă să se confrunte cu probleme legate de pregătirea și echipamentul adecvat și cu provocări legate de moral și disciplină, deoarece eșecurile militare au un impact social intern semnificativ.

Sursa: digi24.ro