Israelul declară că a ucis 200 de terorişti în luptele de la spitalul Al-Shifa

Luptele intense din zona spitalului Al-Shifa din Gaza continuau Joi, Armata israeliană anunţînd că au fost eliminaţi pînă acum circa ”200 de terorişti”, în timp ce activiştii pentru drepturile omului denunţă un atac deliberat asupra civililor, relatează dpa, potrivit Agerpres.

"Aproximativ 200 de terorişti au fost eliminaţi în zona spitalului de la începutul activităţii", au transmis, pe aplicaţia Telegram, Forţele de apărare ale Israelului (IDF).

În ultimele 24 de ore, "terorişti au tras asupra IDF din interiorul şi din exteriorul unităţii de urgenţe a spitalului Al-Shifa", a precizat Armata israeliană.

IDF a calificat operaţiunea ca fiind una precisă, pentru a preveni rănirea civililor, pacienţilor şi echipelor medicale sau avarierea echipamentului medical. Civilii, pacienţii şi echipele medicale au fost duşi în facilităţi medicale alternative create de Armată.
Afirmaţiile IDF nu au putut fi verificate independent deocamdată, menţionează dpa.

În schimb, organizaţia Euro-Med Human Rights Monitor a acuzat Armata Israelului de ucidere deliberată de civili, inclusiv copii, în cursul operaţiunii de la Al-Shifa.

Media palestiniene au relatat, Joi, că un jurnalist de la postul de radio Saut Al-Quds, afiliat Hamas, a fost împuşcat mortal de soldaţi în spital. Nici această informaţie nu a putut fi verificată independent, notează dpa.

Israelul acuză mişcarea islamistă palestiniană Hamas că foloseşte facilităţi medicale în scopuri militare, acuzaţii respinse de Hamas.