IRI: CARE PARTIDE AR TRECE IN PARLAMENT LA URMATOARELE ALEGERI

Conform unui sondaj realizat la inițiativa Institului Republican Internațional, dacă duminica viitoare ar fi organizate alegerile parlamentare, în Legislativ ar trece șase partide politice.

Studiul IRI arată că, Partidul Nostru (PN), Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), Partidul „Acțiune și Solidaritate” (PAS), Partidul „Demnitate și Adevăr”, Partidul Democrat (PD) și Partidul Comuniștilor din Republica Moldova (PCRM) ar acumula peste 6% necesare pentru a intra în componența Parlamentului.

Primele două partide din top, PN și PSRM au acumulat la nivel național cîte 21% și 20% de voturi respectiv. Lucrurile stau diferit la nivel de capitală. Așadar, Partidul Nostru ar acumula 10% de voturi în raza capitalei, pe cînd PSRM este mai popular printre Chișinăuieni - 18%. Al doilea loc îl împart PAS și Platforma DA cu 12% de voturi la nivel de țară. Sînt aproape la fel de populare și printre locuitorii Chișinăului - 20% pentru PAS și 18% pentru Platforma DA.

Partidul Democrat și Partidul Comuniștilor din Republica Moldova, la nivel de național ar acumula 6% de voturi - minimul necesar pentru a trece în Parlament, iar în raza capitalei fiecare partid ar strînge 4% și respectiv 3%.

Sursa: agora.md