INFORMATIA CARE PUNE IN CU TOTUL ALTA LUMINA DOSARUL LUI VLAD FILAT

Puterea va încerca să exercite anumite presiuni asupra justiţiei în viitorul apropiat pentru ca fostul Premier, Vlad Filat, lider al Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), să fie condamnat în cel mai scurt timp, iar pentru aceasta şedinţe de judecată vor fi fixate practic în fiecare zi. Declaraţia a fost făcută de către un deputat care a solicitat anonimatul.

Potrivit acestuia, „puterea se teme de posibile alegeri anticipate, înţelegînd că după acestea situaţia politică se va schimba radical, iar aceasta va însemna că fostul Premier va avea şanse mai mari la o justiţie independentă”.

„Din ce cunoaştem noi, nu există dovezi pentru condamnarea lui Vlad Filat. Ceea ce ei numesc dovezi sînt de fapt nişte declaraţii şi denunţuri date de anumite persoane, dar care nu sînt acoperite de probe. În plus, chiar şi din ceea ce se consideră probe, se vede clar că nu există nici o legătură cu „Banca de Economii”, iar pentru putere este foarte important ca în societate să se creeze impresia că anume fostul Premier are legătură cu ceea ce s-a întîmplat cu „Banca de Economii”. Altfel puterea se va duce în eventualele alegeri parlamentare anticipate fără acoperire pe acest subiect, iar aceasta o va costa scump”, a mai declarat deputatul.

Cristina PENDEA (tribuna.md)