Inevitabilul s-a produs: Iranul a atacat Israelul

Iranul a lansat Sîmbătă peste 200 de drone şi rachete împotriva Israelului, ca răspuns la un bombardament împotriva Consulatului său de la Damasc. Teheranul a acuzat Israelul de acest bombardament, însă acesta nici nu a confirmat, nici nu a dezminţit.

Represaliile de Sîmbătă constituie primul atac direct întreprins vreodată de puterea iraniană împotriva teritoriului israelian, care nu recunoaşte Republica Islamică.

Iordania, ţară ce se învecinează cu Israelul, a interceptat "aparate de zbor" ce au pătruns în spaţiul aerian iordanian în timpul atacului cu drone şi rachete lansat de Iran împotriva Israelului în timpul nopţii, a anunţat, Duminica dimineaţa, Guvernul iordanian într-un comunicat, informează AFP.

Forţele armate iordaniene "vor face faţă oricărei ameninţări sau încălcări ce pune în pericol securitatea şi siguranţa ţării, a cetăţenilor săi, a spaţiului său aerian şi a teritoriului său, indiferent de unde provine aceasta şi cu toate mijloacele disponibile", a atenţionat Guvernul iordanian.

Un bombardament israelian a vizat Duminică o clădire aparţinînd Hezbollah în Estul Libanului, la o zi după atacul fără precedent al Iranului împotriva Israelului, a anunţat o sursă securitară a partidului pro-iranian pentru AFP.

"Un raid israelian a vizat (...) o clădire cu două etaje ce aparţine Hezbollah", a precizat această sursă.

Agenţia naţională de informaţii (ANI, oficială) a precizat că "raidul inamic a distrus o clădire în satul Bani Chit", în valea Bekaa.