Incredibil! Un motan a alungat un urs de la petrecerea unor pescari dintr-o padure din Rusia

Un videoclip senzațional, care surprinde momentele în care un motănel cîștigă o luptă teritorială cu un urs brun, a fost filmat pe 31 Iulie de un grup de pescari, într-o pădure din Nordul regiunii rusești Irkutsk.

Pescarii, buni prieteni, erau în mijlocul unei petreceri, după o zi petrecută pe rîul Angara, lîngă Ust-Ilimsk, cînd un urs brun tînăr s-a apropiat de tabăra lor.

Ursul a ajuns la cîțiva metri distanță de focul de tabără, cînd motanul Vasily sau Vasya, luat și el în expediție de stăpînii lui, a intervenit și a sărit între urs și grupul de persoane, potrivit The Siberian Times.

Clipul, care a fost filmat de Serghei Tarasov, arată pisica înfoiată și cu spatele și coada arcuite, pe poziție de „luptă”. Ursul părea nedumerit de curajul incredibil arătat de micuța felină.

Motanul a rămas ferm pe poziție chiar și atunci cînd ursul s-a ridicat pe picioarele din spate.

Pe filmare, pescarii sunt auziți încercînd să-l determine pe Vasily să se retragă.

„Vasya, pleacă de acolo am spus! Uită-te la el, nici măcar nu se mișcă! Nu știam că am o pisică atît de curajoasă!”, spune stăpîna pisicii. „Da, și îl cerți acasă pentru că rupe tapetul!”, completează un bărbat.

După cîteva minute, ursul a părăsit tabăra, dar pisica a rămas pe loc pînă s-a asigurat că acesta a dispărut de tot în pădure.

Unul dintre pescari a exclamat: „Bravo, Vasily Vasilyevici! Ești de prima pagină! Cea mai mare bucată de carne este a ta!”

Clipul a fost postat online de o persoană care a explicat că pescarii au rămas pe loc cînd a apărut ursul pentru că era cel mai înțelept lucru pe care puteau să-l facă. Dacă ar fi fugit, cel mai probabil ursul i-ar fi atacat. Motanul a fost „elementul surpriză”, care l-a dezarmat pe prădător. „Indiferent cît de mică este pisica, postura și sunetul scos este amenințător și sperie animalele mari”, a spus Vladimir Vlasov, persoana care a postat pe internet clipul.