Incendiu puternic intr-un bloc-turn din Moscova. Opt oameni si-au pierdut viata

Un incendiu izbucnit într-o clădire înaltă de apartamente din Sud-Estul Moscovei a făcut cel puţin opt morţi în noaptea de Joi spre Vineri, au anunţat autorităţile ruse, precizînd că focul a izbucnit într-un hostel, informează France Presse şi TASS, potrivit agerpres.

„Potrivit informaţiilor preliminare, opt persoane au murit şi alte patru au fost spitalizate”, a precizat, într-un comunicat, Comisia de Anchetă, responsabilă de principalele dosare penale.

Într-un comunicat separat, serviciile de urgenţă au anunţat că incendiul, izbucnit la parterul clădirii de 15 etaje, a fost stins cu puţin timp înainte de ora locală 01.00 şi a condus la evacuarea a peste 200 de persoane.

„Incendiul a cuprins trei camere şi un coridor pe o suprafaţă totală de 150 de metri pătraţi”, a precizat o sursă din serviciile de urgenţă.

„Grilajele de la ferestre au împiedicat oamenii să se salveze, acesta este principalul motiv al deceselor”, a declarat Andrei Rumianţev, şeful interimar al serviciilor de urgenţă din Moscova, citat de agenţia publică de presă TASS.

El a precizat că alarma de incendiu a hostelului nu a funcţionat şi că au fost raportate încălcări ale siguranţei în timpul controalelor efectuate la unitate în 2019 şi în Iunie anul trecut.

A fost deschisă a investigaţie pentru „încălcarea normelor de siguranţă”, a precizat Comisia de Anchetă.

Cauza morţii celor opt persoane a fost intoxicarea cu monoxid de carbon, a dezvăluit, pe de altă parte, pentru agenţia oficială de presă RIA Novosti, o sursă din serviciile de urgenţă.

Rusia este lovită în mod regulat de incendii sau scurgeri mortale de gaz din cauza infrastructuri învechite sau a neglijenţei, notează AFP.