Inca unul care ne violeaza in vaccin, stiind ca ne doare!

Dr. Tony Holohan, directorul medical al Irlandei, a spus că vaccinurile împotriva coronavirusului „nu au performanțe așa cum s-a sperat” în oprirea transmiterii virusului mortal.

Actualizarea sumbră a venit pe măsură ce numărul de persoane internate la ATI cu acest virus a depășit 100, transmite, cu brutalitate, Irish Mirror.

Dr. Holohan a adăugat că NPHET are o „îngrijorare substanțială” cu privire la numărul de paturi de terapie intensivă ocupate de pacienții cu Covid-19.

„Dacă sunteți vaccinat, există în continuare riscuri legate atît de dobîndirea acestui virus, cît și de transmiterea acestuia și apoi de a avea infecția și efectele potențial severe ale acestei infecții, chiar dacă aceste riscuri sunt reduse substanțial”, a spus oficialul irlandez.

Dr. Holohan a spus că vaccinările în sine nu sunt suficiente pentru a opri răspîndirea bolii și a îndemnat publicul să respecte măsurile de bază.

„Din păcate, în termeni cruzi, vaccinurile s-au descurcat probabil puțin mai bine decît am fi sperat în ceea ce privește prevenirea infecțiilor severe. „Au avut performanțe și și-au susținut performanța foarte bine în protejarea oamenilor de efectele severe ale bolii.
„Într-adevăr, probabil că nu funcționează atît de bine pe cît am fi sperat în ceea ce privește prevenirea transmiterii, spune el.

„Există un impact asupra transmiterii de către și către persoanele care sunt vaccinate, dar nu este atît de mare pe cît ne-am dori.

„Este posibil ca persoanele care sunt infectate și care au fost vaccinate să fie infectate și să transmită acea infecție.”

Comentariile doctorului Holohan vin în timp ce ministrul Sănătății, Stephen Donnelly, a spus că situația Covid-19 se va înrăutăți înainte de a se îmbunătăți.

CMO l-a susținut și pe liderul Partidului Verzilor, Eamon Ryan, care a declarat că nu crede că restricțiile vor fi reimpuse în acest Crăciun.

Întrebat despre comentariile ministrului Ryan, Dr. Holohan a spus: „Cu toții împărtășim punctul lui de vedere asupra lucrurilor, nici unul dintre noi nu vrea să ne vadă în această situație.

„O avem în darul nostru, am arătat, în trecut, ca țară, că întreg comportamentul nostru colectiv, în special ca răspuns la valul de infecție pe care îl vedem în acest moment, se poate întoarce și se poate schimba.

„Dacă putem ajunge la acel punct…, să sperăm și suntem optimiști că putem realiza o schimbare în contagiere, astfel încît să nu mai fim nevoiți să impunem alte măsuri restrictive.”

Între timp, părinții nu ar trebui să-și lase copiii să colinde de Halloween dacă au simptome de Covid-19, deoarece „preocuparea” crește cu privire la infecțiile în rîndul copiilor cu vîrsta cuprinsă între 5 și 12 ani, au avertizat medicii de top ai țării.

Șefii din domeniul Sănătății au spus că a existat o creștere semnificativă a numărului de copii mici testați pozitiv pentru Covid-19 și au recunoscut că „nu este încă pe deplin clar” ce provoacă transmiterea la acea grupă de vîrstă.

Directorul medical adjunct, dr. Ronan Glynn, a declarat: „Ne vom concentra asupra acelui grup de vîrstă în zilele următoare pentru a vedea dacă mai este ceva de făcut în plus față de ceea ce se face deja.

„Poate să nu vă întîlniți cu mai multe grupuri de copii în weekend și mesajul principal și cheie va însemna că unii copii sunt foarte dezamăgiți, dar dacă aveți un copil bolnav, vă rugăm să-i izolați și să nu-i lăsați să se amestece cu alți copii.

„Nu este un mesaj pe care vreunul dintre noi vrea să-l transmită sau un mesaj pe care părinții doresc să-l audă, dar trebuie să luăm măsurile de precauție de bază.

„Dacă copiii tăi merg la întîlniri de joacă sau fac sport, gîndește-te la toate celelalte activități în care se angajează și vezi doar dacă trebuie să se implice în tot ceea ce înseamnă asta, avînd în vedere cît de mare este incidența în țara în acest moment.”

Profesorul Breda Smyth, Director de Sănătate Publică, HSE West, a spus că, deși există focare în școli, „transmiterea majoră” are loc în afara școlilor, în case și în alte medii sociale.

„Creșterea transmiterii la această grupă de vîrstă este îngrijorătoare…, este ceva pe care îl urmărim îndeaproape, spune aceasta.

„Este foarte important ca părinții să-și asume responsabilitatea de a ține acasă copiii cu simptome 48 de ore, dacă simptomele care sugerează Covid persistă trebuie să facă un test.”

În timp ce Dr. Holohan a spus, de asemenea, că ar fi „sensibil” ca oamenii care au fost într-un club de noapte să stea departe de persoanele vulnerabile, spațiile aglomerate să reducă amestecul cu alții.

Îngrijorarea medicilor și miniștrilor guvernamentali este în creștere cu privire la creșterea numărului de infecții, deoarece au fost confirmate 1.631 de cazuri de Covid-19, au fost raportate 67 de decese noi – 44 dintre aceste decese au avut loc numai în Octombrie, 14 în ultima săptămînă.

Și acum 101 de pacienţi sunt acum internaţi la ATI cu teribila maladie.

Dr. Glynn a spus că, deși cazurile de Miercuri ar putea părea o îmbunătățire, nu este neașteptat din cauza weekendului de sărbătoare bancară și că ar putea foarte bine să existe o creștere semnificativă a cazurilor în zilele următoare.

Dr. Holohan a spus că doar pentru că aceste locuri, cum ar fi cluburile de noapte, sunt deschise, nu înseamnă că oamenii trebuie să şi meargă acolo și că este nevoie ca oamenii să își facă propria evaluare personală a riscurilor.

Întrebat dacă amatorii de distracţii ar trebui să limiteze amestecul cu alții după ce au mers la un club de noapte, Dr. Holohan a spus: „Ar fi un lucru sensibil pentru persoanele care sunt implicate în adunări mari în interior, iar un club de noapte ar fi un bun exemplu în acest sens”.