Inca 5 decese. Situatia la zi

Astăzi, pînă la ora actuală, au mai fost înregistrate încă cinci decese în rîndul celor infestați cu coronavirus, ajungîndu-se la un număr de 116 persoane răpuse de pandemie. Vorbim despre un bărbat de 63 ani din Chişinău, transferat de la SCM “Arhanghelul Mihail” la IMSP Institutul de Medicină Urgentă pe data de 22 Aprilie, în stare foarte gravă, care suferea și de hipertensiune arterială gr. II, diabet zaharat, obezitate gr. III. Un altul, de 68 ani, din Bălţi, a fost transferat de la SR Bălţi la IMSP Institutul de Medicină Urgentă pe data de 21 Aprilie, în stare foarte gravă. El mai suferea și de hipertensiune arterială gr. II, obezitate gr. II. A decedat și o femeie în vîrstă de 68 ani din raionul Făleşti, internată în stare gravă pe data de 28 Aprilie la Spitalul Clinic Republican, transferată din SR Fălești. Aceasta avea și alte boli – hipertensiune arterială gr. II, insuficienţă respiratorie, insuficienţă cardiacă. Un alt bărbat decedat, în vîrstă de 72 ani, din raionul Cantemir, internat în cadrul Spitalului Raional Cantemir, pe data de 3 Aprilie, mai suferea de o boală psihiatrică și boli somatice. Al cincilea a decedat la Bălți. Este un bărbat de 70 ani, internat pe 28 Aprilie, în stare gravă, la Spitalul Clinic din Bălți. El mai suferea și de hipertensiune arterială de gradul III și o boală cardiovasculară.

Din rîndul celor infestați cu coronavirus, 237 sunt în stare gravă, dintre care 24 sunt conectați la aparate de respirație artificială, 566 sunt într-o stare de gravitate medie, iar restul satisfăcătoare.

Pînă acum, sunt internați 72 de copii infectați cu Covid-19. Printre ei, unul este în stare gravă, iar ceilalți sunt într-o stare de sănătate de gravitate medie și satisfăcătoare.

Ieri au fost externate 68 de persoane, bilanțul cazurilor tratate de Covid-19 în țară ajungînd la 1.182.

Actualmente, sunt confirmate 960 cazuri de infectare în rîndul angajaţilor sistemului de sănătate: medici-236, asistenţi medicali-344, felceri-58, paramedici-1, farmacişti-15, personal auxiliar-306 persoane.