INCA 30 DE ZILE DE AREST LA DOMICILIU PENTRU ALEXANDR STOIANOGLO

Procurorul general suspendat, Alexandr Stoianoglo, a mai primit 30 de zile de arest la domiciliu. Măsura preventivă a fost dictată de către Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, la demersul procurorilor. Avocații lui Stoianoglo nu sînt de acord cu hotărîrea instanței de fond și spun că o vor contesta în instanța de apel, transmite IPN.

„Îmi pare rău că instanța a adoptat o astfel de decizie. Bătaia de joc în privința mea continuă. Și îmi pare rău că puterea noastră, Guvernul nu au făcut nicio concluzie chiar și după vizita în Republica Moldova a reprezentanților Parlamentului European și ai Comisiei de la Veneția”, a declarat pentru presă Alexandr Stoianoglo.

Procurorul de caz, Victor Furtună, a declarat că demersul privind măsura preventivă a fost formulat întrucît ar exista mai multe riscuri. „Riscul de a împiedica buna desfășurare a urmării penale, riscul de a se ascunde, riscul ca punerea persoanei în libertate să provoace dezordini în masă și așa mai departe”, a mai spus acuzatorul de stat.

Alexandr Stoianoglo a fost reținut pe 5 octombrie, fiind escortat din sediul Procuraturii Generale de către mascații de la Serviciul de Informații și Securitate. Procurorul de caz a solicitat arest pentru 30 de zile, cu plasare în izolatorul de detenție. Însă magistrații au decis ca Stoianoglo să fie plasat în arest la domiciliu.

Procurorul general suspendat este acuzat de abuz în serviciu, depășirea atribuțiilor de serviciu, corupere pasivă, darea declarațiilor mincinoase în fața unui organ competent și favorizarea unui grup criminal organizat. Alexandr Stoianoglo pledează nevinovat.

Sursa: IPN