In Polonia, exista probleme cu angajarea refugiatilor ucraineni

Oficialii polonezi, împreună cu reprezentanţii organizaţiilor de afaceri şi ai organizaţiilor neguvernamentale, au elaborat recomandări pentru integrarea şi angajarea refugiaţilor din Ucraina. Acest lucru a fost raportat de Centrul analitic al agenţiei de ocupare a forţei de muncă Gremi Personal.

Printre propunerile de rezolvare a situaţiei se numără un program de sprijin financiar pentru întreprinderi în crearea de noi locuri de muncă, monitorizarea cererii de muncă în diverse industrii, precum şi crearea unei baze naţionale de competenţe a refugiaţilor ucraineni în Polonia.

Oficialii polonezi s-au confruntat cu o serie de probleme în angajarea refugiaţilor ucraineni. Problema locaţiei lor rămîne relevantă: majoritatea refugiaţilor continuă să aleagă oraşe mari în Polonia, unde este mult mai dificil să găseşti un loc de muncă fără cunoştinţe lingvistice şi experienţă decît în ​​oraşele mici, în jurul cărora sunt concentrate întreprinderile de producţie.

Cea mai mare cerere de muncitori vine din industria alimentară, logistică şi HoReCa şi este în afara marilor oraşe. Una dintre propunerile autorităţilor locale din Polonia este dezvoltarea unui program de sprijin financiar pentru întreprinderi în crearea de noi locuri de muncă, precum şi monitorizarea constantă a cererii de muncă în diferite domenii.