In perspectiva unui default suveran, Rusia a mai facut doua plati ale datoriilor externe in avans

Rusia a efectuat în avans două plăţi ale datoriilor internaţionale, pentru a evita un default al acestora, Rusia s-a grăbit, Vineri, să efectueze în avans două plăţi pentru datoria sa internaţională, în cea mai recentă încercare de a evita o situaţie de neîndeplinire a obligaţiilor de plată, care a devenit probabilă de la invazia sa în Ucraina, transmite Reuters.

Cu o săptămînă înainte ca plăţile dobînzilor să fie scadente şi cu doar cinci zile înainte de expirarea unei derogări esenţiale din partea SUA care permite astfel de transferuri, Ministerul de Finanţe al Rusiei a declarat că a transferat 71,25 milioane de dolari pentru o emisiune de obligaţiuni denominate în dolari şi 26,5 milioane de euro (28 milioane de dolari) pentru obligaţiuni denominate în euro. 

Rusia se confruntă cu perspectiva unui default suveran de cînd Capitalele occidentale au impus sancţiuni ample în urma invaziei sale asupra Ucrainei, pe 24 Februarie.

Ţara a fost aproape izolată de sistemul financiar global şi a văzut aproximativ jumătate din rezervele sale de 640 de miliarde de dolari din străinătate îngheţate.