IN LEGISLATIV A FOST DEPUSA O MOTIUNE DE CENZURA IMPOTRIVA CABINETULUI DE MINISTRI

Fracțiunea Partidului Platforma Demnitate și Adevăr a înaintat astăzi în plenul Parlamentului moțiunea de cenzură împotriva cabinetului de miniștri condus de premierul Ion Chicu, comunică Moldpres.

Textul moțiuni a fost citit în plen de deputatul Alexandru Slusari. El a specificat că, în condițiile stării de urgență, executivul și-a depășit vădit competențele constituționale, subminînd Parlamentul, astfel încît să fie înlăturat controlul parlamentar.

„Executivul și-a angajat răspunderea pentru unele scheme economice care au fost foarte departe de scopurile declarate. Remarcăm că această acțiune a executivului a fost recunoscută ulterior neconstituțională de către Curtea Constituțională”, a menționat Alexandru Slusari.

Deputații PAS au anunțat că vor susține moțiunea.

Conform Regulamentului Parlamentului, moțiunea de cenzură, care exprimă retragerea încrederii acordate Guvernului la învestitură, poate fi inițiată de cel puțin 1/4 din numărul deputaților aleși. Aceasta se supune dezbaterii în prima zi de ședință plenară a săptămînii următoare datei depunerii și se adoptă cu votul majorității deputaților aleși. În cazul în care moțiunea de cenzură asupra activității Guvernului a fost respinsă, deputații care au semnat-o nu vor putea iniția, în cadrul aceleiași sesiuni, o nouă moțiune pe același motiv.