In Germania, numarul oamenilor care sufera de infectii sau boli a ajuns la dimensiuni istorice

Numărul oamenilor care suferă de infecţii sau boli a ajuns la dimensiuni istorice în prezent în Germania, afirmă un medic de la ATI, citat Sîmbătă de dpa, potrivit agerpres

„Rata de îmbolnăvire în rîndul populaţiei este extrem de ridicată în prezent. Nu am mai întîlnit niciodată aşa ceva”, a declarat preşedintele Societăţii germane pentru terapie intensivă şi medicină de urgenţă, Christian Karagiannidis, pentru ediţia de Sîmbătă a ziarului Rheinische Post.

În multe regiuni, aproape toate paturile de la ATI sunt ocupate, spune Karagiannidis, adăugînd că infecţiile cu coronavirus nu mai reprezintă principala problemă.

„În acest moment, ne confruntăm cu o largă gamă de boli: gripă, virusul respirator RSV, coronavirus şi alte afecţiuni respiratorii, plus urgenţele obişnuite”, a explicat medicul.

Pe lîngă numărul extrem de ridicat de pacienţi, spitalele din Germania se mai confruntă în prezent cu probleme la livrarea anumitor medicamente.

Karagiannidis a îndemnat statul ca, împreună cu producătorii locali, să asigure producerea şi stocarea din timp a anumitor medicamente, astfel încît acestea să fie mereu disponibile în cantităţi suficiente.

„Acest lucru va fi costisitor, dar consider că este îngrijorător pentru o ţară ca Germania să se confrunte cu astfel de penurii, mai ales în acest an, cu atîtea infecţii”, a subliniat el.

Ministrul Sănătăţii din Executivul bavarez, Klaus Holetschek, a cerut, la rîndul său, Guvernului german, în comentarii pentru Rheinische Post, să convoace, înainte de sărbători, o reuniune de urgenţă, pentru a găsi o soluţie, împreună cu reprezentanţii sectorului medical şi industrial, în legătură cu problema penuriei de medicamente.