IGOR DODON RAMINE IN AREST LA DOMICILIU

Fostul președinte Igor Dodon rămîne în arest la domiciliu. Curtea de Apel Chișinău a respins recursul înaintat de apărători împotriva deciziei Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, privind prelungirea măsurii preventive sub formă de arest la domiciliu pe un termen de 30 zile, transmite IPN.

Tot astăzi, magistrații Curții de Apel Chișinău au examinat recursul înaintat de procurorii anticorupție prin care au contestat decizia primei instanțe de plasare în arest preventiv, pe un termen de 20 zile a complicelui ex-președintelui, care este cumnatul său. În urma examinării recursului, a fost menținută decizia instanței de fond de prelungire a arestului preventiv.

Lui Igor Dodon îi sînt incriminate mai multe capete de acuzare, printre care corupere pasivă, acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală, trădare de patrie și îmbogățire ilicită. Acesta califică dosarul ca fiind unul politic, la comanda președintei Maia Sandu. Soția lui Igor Dodon, învinuită de complicitate la îmbogățire ilicită, are interdicția de a părăsi țara.

Sursa: IPN