IGOR DODON LA EMISIUNEA DE VINERI

LE-AȘI SUGERA CELOR DE LA PAS SĂ COBOARE DE PE BARICADE ȘI SĂ ÎNCEAPĂ SĂ MUNCEASCĂ

Președintele PSRM, Igor Dodon, susține că odată ce a obținut puterea deplină PAS trebuie să coboare de pe baricade și să înceapă să muncească. Liderul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor a declarat că oamenii așteaptă de la noua guvernare rezultate concrete.

”Puterea deplină, de obicei, îmbată, pe mulți i-a îmbătat. Le-ași sugera celor de la PAS să coboare de pe baricade și să înceapă să muncească. Au fost pînă acum în opoziție, acum sînt la guvernare, au puterea deplină. Noi sîntem gata să-i ajutăm, le urăm succes pentru că oamenii așteaptă de la ei rezultate”, a spus Dodon.

Liderul socialiștilor a remarcat că Blocul Comuniștilor și Socialiștilor va veghea stric asupra acțiunilor guvernării de dreapta și va critica acolo unde se încalcă drepturile cetățenilor, unde sînt riscuri pentru independența, suveranitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova.

”Vom fi duri și categorici. Cînd se va propune ceva pentru binele cetățenilor, noi vom ajuta. Sîntem gata să venim cu suport acolo unde este necesar și ținînd cont de experiența noastră”, a declarat președintele PSRM.

 

LIDERUL PSRM VORBEȘTE DESPRE NECESITATEA REFORMĂRII ȘI CONSOLIDĂRII FORȚELOR POLITICE DE CENTRU-STÎNGA

Președintele PSRM, Igor Dodon, vorbește despre necesitatea reformării și consolidării forțelor politice de centru-stînga din Republica Moldova. Liderul socialiștilor a declarat că alegerile din 11 iulie au arătat că întreg segmentul de centru-stînga se apropie de scorul PAS.

”Trebuie să unificăm partidele de centru-stînga. Blocul electoral pe care noi l-am creat ar fi o platformă de discuții în această direcție. Dacă doriți și un rebranding și tot ce e necesar pentru a intra în forță în lupta politică mai departe. Aceste alegeri au arătat că centru-stînga are un potențial foarte mare. Chiar dacă avem rezultatul PAS cu 62 de mandate, total 52%, apropo, în interiorul țării – 47%, fără diasporă, toată centru-stînga luată împreună se apropie de scorul PAS. Există acest potențial”, a declarat Dodon.

Președintele PSRM susține că, cel mai probabil, deja în toamnă va fi prezentat proiectul de unificare a partidelor de centru-stînga.

”Este necesară o reformare pe centru- stînga. Acest lucru este real, eu sînt conștient de acest lucru și sînt gata împreună cu colegii să propunem această reformare. Vom consolida rîndurile, vom discuta și cu reprezentanții partidelor de stînga pentru a veni cu un proiect, o idee de consolidare pe centru-stînga poate chiar în această toamnă”, a declarat liderul PSRM.

 

„NOI AVEM IDEOLOGIE DESTUL DE PUTERNICĂ, AVEM ECHIPĂ PUTERNICĂ LA NIVEL CENTRAL ȘI ÎN TOATE LOCALITĂȚILE DIN ȚARĂ”

Blocul Comuniștilor și Socialiștilor este gata să lupte în opoziție, pentru această are o echipă și ideologie puternice, a declarat președintele PSRM, Igor Dodon. Liderul socialiștilor a menționat că echipa este pregătită de muncă, iar scorul obținut la parlamentarele din 11 iulie este unul realist și nu trebuie privit ca o tragedie.

”Am rămas practic unica echipă de opoziție, opoziție în Parlament și pe eșichierul de centru-stînga, ceea ce ne dă și unele avantaje pentru lupta politică de mai departe. În calitate de partid de opoziție, sîntem pregătiți pentru luptă, poate mai pregătiți ca mulți alții. Noi avem ideologie destul de puternică, avem echipă puternică la nivel central și în toate localitățile din țară și resurse-oameni, etc. Sîntem pregătiți pentru a fi în opoziție. Opoziție care va critica atunci cînd este necesar și cînd este necesar va pune umărul”, a declarat Dodon.

Președintele PSRM a mai spus că deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor așteaptă cu nerăbdare să înceapă ședințele Parlamentului și să fie format noul Guvern. Dodon a amintit că echipa deja a elaborat cîteva zeci de proiecte de lege pe care le va propune spre vot Parlamentului, iar multe dintre ele au la bază promisiunile date de PAS cetățenilor în campania electorală.

 

PROVOCAREA LUI IGOR DODON PENTRU CRITICII ȘI SUSȚINĂTORII SĂI

Igor Dodon a lansat o provocare pentru susținători și criticii săi, dar și pentru toți cetățenii care-i urmăresc emisiunea de vineri ”Președintele Igor Dodon răspunde”. Liderul socialiștilor a invitat urmăritorii săi să vină cu idei de format și generic noi pentru ediția ce apare la fiecare sfîrșit de săptămînă.

Președintele PSRM a declarat că va lua o pauză pînă la mijlocul lui august, perioadă în care așteaptă toate propunerile din care va selecta trei cele mai reușite, după care împreună cu autorii va alege cea mai bună formulă.

”Stimați prieteni care mă priviți și critici, cărora le mulțumesc, să veniți cu propuneri de reformare a acestei emisiuni. Dați-mi idei de denumire. Sînt gata să ascult cele mai năstrușnice propuneri în ceea ce ține de denumire și format. Trei cele mai bune propuneri, vă voi invita în biroul meu, discutăm și alegem cea mai bună formulă”, a declarat Dodon.

Emisiunea ”Președintele Igor Dodon răspunde” a fost lansată în toamna anului 2019. În cadrul ediției săptămînale, Igor Dodon răspunde la întrebările venite din partea presei și a cetățenilor.