IGOR DODON: ISTORIA DIN 2019 SE REPETA, DAR PE POST DE UZURPATOR ESTE MAIA SANDU CARE A FOLOSIT CC

Decizia de astăzi a Curții Constituționale (CC) poate fi comparată cu cea din 2019, cînd Vlad Plahotniuc a folosit CC pentru a dizolva Parlamentul. Astfel președintele PSRM, Igor Dodon, a comentat hotărîrea de ultima oră a CC. Totodată, Dodon nu exclude că Parlamentul ar putea să nu recunoască decizia și să le acorde vot de neîncredere celor trei magistrați, care s-au pronunțat pentru dizolvarea Legislativului.

“Prin decizia de astăzi, majoritatea judecătorilor de la CC (3 din 5) au uzurpat instanța supremă a Moldovei în interesul politic al președintelui țării, prin aceasta încălcînd grav normele constituționale, deciziile proprii adoptate pe parcursul ultimilor ani, recomandările Consiliului Europei și ale Comisiei de la Veneția”, a comentat Dodon.

Totodată, liderul socialiștilor spune că Maia Sandu încearcă să uzurpeze puterea în stat prin intermediul celor trei magistrați, “în stilul oligarhului fugar”.

„Răspunsul la aceste tentative ar putea fi asemănător cu cel din anul 2019: nerecunoașterea deciziei CC, vot de neîncredere celor trei membri ai CC cu cererea demisiei acestora, apel către partenerii internaționali cu îndemnul de a interveni și de a curma aceste tentative de lovitură de stat, pentru a restabili statul de drept în Republica Moldova”, a conchis Dodon.