IGOR DODON, INTERVIU PENTRU RADIO “EUROPA LIBERA”

Destabilizare! Așa a calificat Igor Dodon perioada postelectorală, dacă Maia Sandu va deveni președinte

În Moldova se așteaptă o perioadă de stabilizare și criză politică, economică, dacă Maia Sandu va deveni președinte. Despre aceasta candidatul independent Igor Dodon a declarat într-un interviu pentru radio “Europa Liberă”.

„Vom aveam o perioadă de destabilizare pentru că nu este majoritate în Parlament care va conlucra cu Președintele și, cel mai probabil, nici nu va fi. Vor fi însă, blocaje, vor încerca să scoată Guvernul, proiectele Guvernului vor fi blocate”, a explicat Igor Dodon.

Igor Dodon a explicat că în acest caz statul s-ar putea să nu-și onoreze obligațiunile față de bugetari, iar proiectele sociale ar putea să dispară.

 

”Cred că o să aveți surprize în turul doi, vor vota împotriva Maiei Sandu și mulți de dreapta”

În turul doi al alegerilor prezidențiale, o bună parte a electoratului de dreapta nu o va susține pe Maia Sandu. Totodată, actualul președinte se arată convins că va obține victoria în data de 15 noiembrie 2020, așa cum s-a întîmplat și în 2016.

“Cred că o să vedeți surprize în turul doi, cred că vor vota împotriva Maiei Sandu și mulți de dreapta, din ceea ce cunosc. Eu cred că noi vom învinge, căci există calcule, știu care sînt rezervele, înțeleg care sînt resursele de mobilizare… Eu cred că vom învinge și la sigur nu cu fraudarea alegerilor. Cei care strigau de fraudare acum au tăcut, le convine scorul. Poate noi special am făcut asta. Cunoșteam că vine turul doi”, a declarat Igor Dodon.

 

Igor Dodon spune că va face totul ce îi stă în puteri ca diaspora moldovenească să revină acasă

Trebuie să ajutăm diaspora să revină acasă. Șeful statului mai spune că mesajul său despre „electorat paralel” a fost interpretat și că el s-a referit la faptul că moldovenii de peste hotare au propriile preferințe politice, care nu corespund cu cele ale moldovenilor din interiorul țării.

“Noi sîntem bucuroși că avem cetățeni ai Republicii Moldova care sînt activi, în interiorul și înafara țării. Am spus clar, preferințele sînt diferite a celor din interiorul țării și ai celor din afara țării, dar ei sînt ai noștri. Sarcina mea, pe viitori, în funcția de Președinte, în funcția de lider politic, este că noi trebuie să facem totul ca să îi convingem să vină acasă. Oameni cu experiență, tineri cu experiență. O să vin cu un program pentru a aduce moldovenii acasă. Nu pot fi ziduri între noi și Diaspora. La mine cumnatul este înafara țării, 30%-40% din rude din Sadova muncesc în Italia. Deci eu nu creez ziduri între noi”, a spus Igor Dodon.