IGOR DODON FACE APEL LA MAXIMA RESPONSABILITATE

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, face apel la maximă responsabilitate și sinceritate din partea fiecărei persoane care vine din zonele afectate sau are simptome asociate virusului de tip nou. Șeful statului a venit cu un mesaj către societatea noastră, în care îndeamnă populația să respecte solicitările autorităților în ceea ce ține de răspîndirea coronavirusului.

“O situație excepțională necesită măsuri excepționale. În legătură cu aceasta, îi atenționez pe toți cei care, prin atitudinea lor iresponsabilă, pun în pericol viața și securitatea altora: veți răspunde pentru aceasta în conformitate cu legea.

Eu am solicitat guvernului să elaboreze și să adopte modificările necesare la legislație pentru ca cetățenii care nu prezintă sau prezintă informații greșite, nu respectă indicațiile medicilor și ale autorităților, ceea ce ar putea conduce la apariția focarelor sau răspîndirea coronavirusului, să fie amendați sau chiar trași la răspundere penală.

Celor care consideră această măsură prea drastică vreau să le amintesc că în țara noastră locuiesc 700 de mii de pensionari și 670 de mii de copii.

Noi nu putem permite ca din cauza unei persoane iresponsabile sau a unui grup de persoane iresponsabile, să sufere oameni nevinovați”, a spus Igor Dodon.