IGOR DODON ESTE GATA DE DIALOG, PENTRU A STABILI CINE SI CUM VA GUVERNA TARA PINA LA ANTICIPATE

Igor Dodon este gata să discute cu Maia Sandu despre cine va guverna țara pînă la alegerile parlamentare anticipate și cînd trebuie să aibă loc scrutinul. Declarația a fost făcută de Igor Dodon în cadrul emisiunii live.

„Noi sîntem gata să ne așezăm să discutăm să găsim numitor comun. Pe orice subiect. Cînd facem alegeri parlamentare anticipate, cum le facem aceste alegeri parlamentare anticipate, cine gestionează, guvernează pînă la anticipate. Sînt gata să discutăm, nu cu declarații și învinuiri în piață.

Vreți capul lui Dodon, am văzut acolo la protest. Și dvs promovați aceste mesaje. Cum vreți să discutați. Sau considerați că ați învins la prezidențiale și aveți toată verticala la putere? Nu! Este parlament, Guvern”, a precizat președintele.

 

Își va prezenta sau nu demisia Guvernul Chicu, ce spune Igor Dodon

Președintele Igor Dodon susține că la această etapă nu se discută despre demisia Guvernului Chicu.

Șeful statului a declarat că acum activitatea este axată pe aprobarea legilor necesare pentru cetățeni și țară și nu pe demisie. Este vorba despre Bugetul de Stat, bugetele asigurărilor sociale și medicale, Politica bugetar-fiscală pentru anul 2021.

”Sînt legi importante care trebuie să intre în vigoare din 01 ianuarie 2021”, a spus Dodon.

Igor Dodon a reiterat că după 24 decembrie, cînd va fi învestit în funcție noul președinte, responsabilitatea pentru situația din țară va fi a Maiei Sandu.

Șeful statului a declarat că echipa sa îi va acorda tot suportul necesar, dar va fi și critică.

 

Igor Dodon i-a sugerat Maiei Sandu să fie mai atentă în declarațiile sale cu privire la Transnistria

Igor Dodon a venit cu un mesaj important pentru președintele ales Maia Sandu. Igor Dodon i-a sugerat Maiei Sandu să fie mai atentă în declarațiile pe care le face în calitate de șef de stat despre situația din regiunea transnistreană.

“Să fim atenți în declarații, mai ales cînd vorbește prima persoană în stat. Văd că în ultimul timp s-a mai clarificat. Știe ce e OGRF (p.r. Grupul Operativ de militari al Federației Ruse), știe ce e asta pacificatori. Astea-s lucruri diferite. Militarii care sînt în Transnistria, sînt două componente diferite. Cei care păzesc munițiile și sînt pacificatori, care sînt și ruși, moldoveni, OSCE. Cu primii da, trebuie să vedem ce facem. Eu am început discuțiile am vorbit cu ministrul rus al apărării, dl Șoigu. Acum va fi noul președinte, lasă să continue acest lucru. Și foarte atent la declarații”, a declarat Igor Dodon.

Amintim că o declarație recentă a Maiei Sandu a provocat reacții dure în societate. Președintele ales a spus că pacificatorii ruși trebuie să părăsească regiunea transnistreană.

Sursa: a-tv.md