IGOR DODON, DUPA CONSULTARILE CU MAIA SANDU: DATA ANTICIPATELOR DEPINDE DE PANDEMIE, NU DE DORINTE POLITICE

Cetățenii așteaptă ca autoritățile și clasa politică să-și prioretizeze agenda și noi sîntem gata să susținem un guvern care să scoată țara din criză. Declarația a fost făcută de către președintele PSRM, Igor Dodon, după consultările cu șeful statului, Maia Sandu. Liderul socialiștilor a mai precizat că PSRM este pregătit și de anticipate, doar că data scrutinului depinde de pandemie, nu de dorințe politice.

„Mă bucur că a avut loc această întrevedere între principalii lideri politici pentru a găsi soluții. Am punctat cîteva subiecte importante:

1. La această etapă să vorbim de scenarii politice, în condiții de pandemie, ar fi inuman, necorect, cetățenii așteaptă să prioretizăm agenda celor ce conduc statul.

2. Noi am înaintat un candidat la funcția de premier, rămînem pe poziția că numirea unui guvern cu funcții depline este necesar pentru a face față pandemiei. Dacă vor fi alte candidaturi propuse, noi sîntem gata să le examinăm.

3. Scenarii politice, anticipate, ar fi un compromis, așa cum și l-ar dori și Instituția Prezidențială și PSRM, care a spus de mai multe ori că acest Parlament trebuie resetat. Cînd, evident că nu în martie sau luna mai… mai tîrziu, în toamnă putem să discutăm. Doar după ce sîntem siguri că facem față crizei pandemice”, a declarat Dodon.

 

REACȚIA LUI DODON, DUPĂ CE DURLEȘTEANU ȘI-A ANUNȚAT RETRAGEREA: NOI DISCUTĂM CU DOAMNA DURLEȘTEANU DIFERITE SCENARII

Liderul PSRM, Igor Dodon, a comentat decizia Marianei Durleșteanu de a-și retrage candidatura pentru funcția de premier.

“Eu știu, noi discutăm cu doamna Durleșteanu diferite scenarii, inclusiv scenarii politice. Inclusiv… n-o să deschis parantezele. Încă o dată vă spun, în Parlament există o majoritate parlamentară și posibilitate de a susține un candidat la funcția de prim-ministru”, a declarat Dodon.