IGOR DODON, DEZBATERI ELECTORALE LA POSTUL DE TELEVIZIUNE MOLDOVA 1

”Cetățenii vor vota pentru candidatul care este mai aproape de așteptările lor”

Bazinul electoral al formațiunilor de stîng este unul de peste 56 la sută, de aceea există toate premisele ca Igor Dodon, candidat independent la funcția de președinte, să cîștige scrutinul din 15 noiembrie. Igor Dodon a făcut această declarație în cadrul unei runde de dezbateri electorale la postul de televiziune Moldova 1, la care nu a participat, însă, și lidera PAS, Maia Sandu.

“La moment, trei candidați de stînga au un bazin electoral de peste 56 la sută. De aceea putem să spunem că stînga va învinge și în acest scrutin”, a declarant Igor Dodon.

În cadrul dezbaterilor, candidatul independent a mai spus că electorii partidelor lui Renato Usatîi sau ai lui Ilan Șor vor opta pentru el în turul doi al alegerilor prezidențiale, deoarece prioritățile celor de stînga sînt comune.

“Cetățenii au nevoie de rezolvarea problemelor concrete cu care se confruntă. Prioritățile celor de stînga corespund platformei mele electorale, de aceea, indiferent de anumite semnale negative care vin din partea liderilor acestor partide, cetățenii vor vota pentru candidatul care este mai aproape de așteptările lor”, a mai spus Igor Dodon.

 

”Șansele mele de a-mi realiza promisiunile date cetățenilor sînt mult mai mari decît ale oponentului meu”

Candidatul independent la funcția de președinte al țării, Igor Dodon, susține că șansele sale de a implementa programul său electoral sînt mult mai mari, în comparație cu cele ale oponentului său Maia Sandu. Dodon a declarat că el are o susținere mult mai largă în Parlament față de Sandu, situație care-i permite să-și realizeze promisiunile date cetățenilor.

”Care sînt șansele mele pentru a-mi îndeplini promisiunile electorale comparativ cu oponentul meu care astăzi nu participă? Eu în spatele meu am 37 de deputați ai fracțiunii PSRM. Oponentul meu are doar 14 deputați. Evident, șansele de a-mi implementa programul electoral sînt mult mai mari”, a spus Dodon.

Igor Dodon susține că această practică a dat rezultate pe parcursul anului trecut și în 2020, cînd Guvernul și Legislativul au votat inițiativele sale sociale și economice.

”Sînt ferm convins că voi găsi modalitatea de a convinge deputații, fără a forma o majoritate parlamentară, deputații independenți, pentru a susține inițiativele Guvernului și a președintelui Republicii Moldova. Am reușit acest lucru pe parcursul anului trecut și în acest an, și sigur voi reuși și după data de 15 noiembrie”, a conchis Igor Dodon.

 

”Sînt gata să semnez decretul de dizolvare a Parlamentului și anticipatele să fie în toamna anului 2021”

Igor Dodon este gata să semneze decretul de dizolvare a Parlamentului, în condițiile prevăzute de lege. Totodată, actualul președinte spune că și-ar dori ca alegerile anticipate să fie organizate în vara sau toamna anului 2021.

„Președintele poate semna decretul cînd nu se votează un nou Guvern sau cînd Parlamentul nu activează 3 luni. În decembrie avem 3 luni de cînd nu activează Parlamentul, dar sperăm că săptămîna viitoare se va convoca Legislativul, căci sînt legi care trebuie votate. Eu sînt gata să semnez decretul de dizolvare a Parlamentului, dar aș dori ca anticipatele să fie în vara sau chiar toamna anului viitor. După acest scrutin electoral, care nu este simplu și costă bani, o zi de alegeri costă 60-70 milioane de lei, trebuie să trecem de iarnă, de pandemie”, a declarat Igor Dodon.

 

”Mamele cu mulți copii vor beneficia de un ajutor separat de 20 de mii de lei, bani primiți separat de la stat”

Mamele cu mulți copii trebuie să beneficieze de un ajutor separat de 20 de mii de lei, bani primiți de la stat. Alocația face parte din cadrul proiectului “Capitalul matern”, care va fi implementat la inițiativa președintelui Igor Dodon.

În cadrul dezbaterilor, candidatul independent a adus vești bune și pentru pensionari. Igor Dodon a declarat că indexarea pensiilor în anul care vine va fi de 10 la sută, iar pensionarii vor beneficia și de un suport unic de 1000 de lei. Dodon a precizat că banii pentru aceste inițiative vor proveni din surse interne.

“Avem nevoie de 2 miliarde de lei, pentru implementarea acestor inițiative. Acești bani îi vom obține din surse interne, așa cum am făcut și în acest an greu”, a declarat Igor Dodon.

 

”Regiunea transnistreană trebuie să fie parte integrantă a statului Republica Moldova, cu acordarea unui statut special”

Regiunea transnistreană trebuie să fie parte integrantă a statului Republica Moldova, cu acordarea unui statut special. Declarația aparține candidatului independent la funcția de președinte, Igor Dodon.

„Soluția pentru rezolvarea diferendului transnistrean este dialogul. Transnistria trebuie să fie parte integrală a Republicii Moldova, cu acordarea unui statut special. Rezolvarea problemei transnistrene înseamnă întărirea statalității Republicii Moldova”, a declarat Igor Dodon.

Candidatul independent la funcția de președinte a mai spus că Moldova trebuie să fie a tuturor cetățenilor săi, indiferent de etnie sau de limba pe care o vorbesc.

„Sîntem cetățenii unei țări unite, iar întoarcerea la retorica anilor 90 este de nedorit. Republica Moldova este un stat unde conviețuiesc mai multe etnii, iar noi trebuie să respectăm cetățeanul, indiferent de limba pe care o vorbește”, a precizat Igor Dodon.

 

”Noi vom continua implementarea Acordului de Asociere, pentru a prelua lucrurile bune de la UE”

Republica Moldova va continua relațiile comerciale cu țările Uniunii Europene și va implementa Acordul de Asociere pentru a prelua practicile bune ale statelor UE. Totodată, țara noastră va restabili relațiile cu Federația Rusă și va păstra parteneriatele cu alte state. Declarația a fost făcute de către candidatul independent la funcția de Președinte, Igor Dodon.

„Noi continuăm implementarea Acordului de Asociere cu UE pentru a prelua lucruri bune care sînt în UE la capitolul social, combaterea corupției, justiție. În același timp trebuie să avem relații bune și cu alți parteneri strategici, doar așa Moldova poate să supraviețuiască. Noi o pondere mare de produse agro-alimentare exportăm în Federația Rusă. Da, ca pondere pe export de alte tipuri este UE pe locul 1, dar anul trecut aproape 240 mii tone de mere, fructe, am exportat în Rusia.

Păstrăm acordurile cu UE dar restabilim, rămînem membri CSI, dezvoltăm parteneriatul cu Federația Rusă, sîntem observatori la Uniunea Eurasiatică, avem parteneriate strategice cu Turcia și Ungaria.

Acolo unde este interesul cetățeanului, producătorului autohton, noi vom merge și ne vom înțelege”, a declarat Igor Dodon.

Sursa: a-tv.md

01.05.24 - 00:04
01.05.24 - 00:12
01.05.24 - 00:11
02.05.24 - 01:12
02.05.24 - 13:35
02.05.24 - 01:15
02.05.24 - 13:34
02.05.24 - 13:32
02.05.24 - 13:33
02.05.24 - 13:37
03.05.24 - 00:29
01.05.24 - 00:07
03.05.24 - 12:22
01.05.24 - 00:06
03.05.24 - 12:37