Igor Dodon, candidat la Presedintia RM, si-a prezentat Programul de Dezvoltare Economica a Tarii

Igor Dodon, președintele PSRM, şi-a prezentat, astăzi, 13 Octombrie, „Programul de Dezvoltare a Ţării – Economie puternică și dreptate socială”. Zinaida Greceanîi, președintele fracțiunii parlamentare a PSRM, a declarat că acest Program a fost elaborat de către o echipă de experți în domeniu, avînd la bază o analiză minuţioasă a situației existente în Republica Moldova. Igor Dodon a detaliat faptul că Programul de Dezvoltare Economică cuprinde 5 repere de bază, acestea fiind:

  1. Anularea legilor care obligă cetățenii să achite miliardul furat de cei de la guvernare.
  2. Revenirea produselor moldovenești pe piața rusă, desfășurînd negocieri trilaterale între RM-Uniunea Europeană-Federația Rusă.
  3. Stabilirea relației economice cu Uniunea Europeană în baza comerțului asimetric, nu de liber schimb.
  4. Protejarea pieței interne, prin politică fiscală motivațională, condiții pentru producători, reforma regulatorie și reducerea controalelor.
  5. Ieftinirea resurselor energetice și clarificarea modului de stabilire a prețurilor.

În acest context, Igor Dodon a insistat asupra faptului că „dreptatea socială” se va ancora în următoarele criterii: stabilirea unei pensii mai mari decît minimul de existență și neadmiterea majorării vîrstei de pensionare; majorarea capitalului matern; garantarea și mărirea numărului de servicii incluse în asigurarea obligatorie în medicină şi neadmiterea reformei teritorial-administrative potrivit căreia se va reveni la județe.

„Aceste priorități vor servi drept bază pentru inițiativele legislative prezidențiale”, a precizat liderul PSRM.