IGOR DODON A PARTICIPAT LA O SEDINTA COMUNA A COMANDAMENTULUI FORTELOR ARMATE SI UNIUNII OFITERILOR

Președintele țării a participat la o ședință comună a comandamentului Forțelor Armate, conducerii Uniunii Ofițerilor Republicii Moldova, a Comisiei pentru veteranii Forțelor Armate, ai organelor de drept și participanții la conflictele militare din cadrul Consiliului Societății Civile pe lîngă Președintele Republicii Moldova, a conducerii Comitetului Național „Victoria”, precum și a participanților la luptele pentru apărarea independenței Republicii Moldova și în războiul din Afganistan.

Victor Gaiciuc, ministru al Apărării, președinte al Uniunii Ofițerilor a menționat că decizia de a organiza o asemenea întrevedere a fost luată cu scopul de a discuta problemele actuale cu care se confruntă militarii în termen și în rezervă, Armata Națională și organizațiile patriotice din societate.

De asemenea, interlocutorii și-au exprimat sprijinul pentru poziția Președintelui privind consolidarea statalității noastre și a instituțiilor democratice, a educației patriotice a tineretului, sporirea nivelului de protecție socială a păturilor social-vulnerabile ale populației etc.

În cadrul întrevederii, părțile au discutat și planurile pentru anul 2020, unde o atenție sporită va fi acordată restaurării monumentelor istorice, în special, a celor din timpul Marelui Război pentru Apărarea Patriei. În context a fost remarcată necesitatea unei reconstrucții capitale a Memorialului Gloriei Militare „Eternitate”, din capitală.

Șeful statului a mulțumit corpului de ofițeri și activiștilor civici pentru susținerea acordată Instituției Prezidențiale în perioada evenimentelor politice dificile care au avut loc în Republica Moldova pe parcursul anului 2019.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova