IGOR DODON A FACUT TOTALURILE DUPA INTREVEDEREA CU CONDUCEREA DE VIRF A TARII

Legile bugetului vor fi adoptate în săptămîna curentă. Anunţul a fost făcut astăzi de președintele Igor Dodon după şedinţa de lucru la care a participat speakerul Zinaida Greceanîi şi primarul capitalei Ion Ceban.

Șeful statului și-a exprimat încrederea că, nu mai tîrziu de vineri, documente financiare importante pentru țară vor fi adoptate în lectură finală pentru că deja începînd cu săptămîna viitoare să fie promulgate, iar din 1 ianuarie 2020 să intre în vigoare.

"Sper ca cel tîrziu vineri aceste legi să fie aprobate în lectură finală, pentru ca pînă la sfîrșitul anului, ele să fie publicate în Monitorul Oficial, iar de la data de 1 ianuarie să intre în vigoare", a spus Dodon.

În altă ordine de idei, Igor Dodon a anunțat că marți, la Chișinău, va avea loc un forum economic, la care va participa și conducerea de vîrf a țării. Subiectul este climatul economic și investițional.

"Vreau să atrag atenția la Forumul economic care va avea loc mîine, la orele 10.00, cu participarea președintelui țării, a parlamentului și prim-ministrului, în cadrul căruia se va discuta principalele propuneri din partea Guvernului și din partea sectorului real al economiei, pentru îmbunătățirea climatului economic-investițional în țara noastră. Este un eveniment așteptat de către toți, inclusiv de mai mulți agenți economici care s-au adresat către președinte și prim-ministru în acest sens", a spus Dodon.

De asemenea, o chestiune pe agenda de lucru, nu mai puțin importantă, este și pregătirea pentru sezonul rece, în special, asigurarea țării noastre cu gaze naturale. Igor Dodon și-a exprimat speranța că după 1 ianuarie 2020, gazul va veni în țara noastră pe traseul tradițional, adică prin Ucraina, deși totul este deja pregătit și pentru un scenariu alternativ, adică prin coridorul transbalcanic. Igor Dodon a subliniat că nu există riscuri ca țara noastră să rămînă fără ”flacăra albastră„ și energie.

„Începînd cu 1 ianuarie riscuri pentru aprovizionarea cu gaze și energie electrică pentru Republica Moldova nu sînt”, a dat asigurări șeful statului.

Totodată, Președintele Igor Dodon a anunțat că va pleca într-o nouă vizită de lucru la Moscova, în perioada 19 - 20 decembrie curent. Șeful statului va avea întrevederi cu liderul rus Vladimir Putin, cu vicepremierul Dmitri Kozak, cu Patriarhul Kiril, dar și cu conducerea „Gazprom”.

În aceeași perioadă la Moscova va avea loc ședința informală a liderilor CSI dar şi a Uniunii Eurasiatice, unde președintele Dodon are planificate deja mai multe întrevederi.

Sursa: a-tv.md