IGOR DODON A AVUT O INTREVEDERE DE LUCRU CU OLEG VASNETOV

Președintele țării, Igor Dodon, a avut o întrevedere de lucru cu Oleg Vasnețov, Ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova.

Oficialii au discutat un spectru larg de chestiuni cu privire la relațiile bilaterale, au apreciat înalt dialogul în format videoconferință pe care Igor Dodon l-a avut recent cu Vladimir Putin, Președintele Federației Ruse.

Amintim că Președintele Republicii Moldova a discutat cu liderul rus despre cele mai actuale probleme din agenda bilaterală, inclusiv negocierile cu privire la creditul rus în mărime de 200 milioane de euro, ajutorul umanitar pentru fermierii din Moldova, obținerea vaccinului autorizat împotriva coronavirusului, precum și posibila reluare a traficului aerian și feroviar dintre țările noastre. În timpul apropiat, aceste și alte subiecte vor fi discutate de către Prim-miniștrii Moldovei și Rusiei.

În cursul dialogului, șeful statului a discutat cu Ambasadorul Federației Ruse și despre Forumul Economic Moldo-Rus (teleconferință), care urmează să se desfășoare la 1 octombrie, dar și despre ședința online a Comisiei Interguvernamentale pentru cooperare comercial-economică din 2 octombrie.

Igor Dodon și Oleg Vasnețov au fost unanimi în opinia că, în pofida crizei pandemice, organizarea acestor două evenimente va impulsiona considerabil dezvoltarea parteneriatului strategic dintre Moldova și Rusia.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova