HOROSCOP CHINEZESC

Ce aduce 2014 - Anul Calului de Lemn?

Luna nouă din data de 30 Ianuarie aduce începutul noului an chinezesc, Anul Calului de lemn. Noul An Chinezesc, Anul Calului de Lemn va fi un timp al victoriilor, al aventurilor neaşteptate şi al romantismului surprinzător.

Este un an excelent pentru călătorii, un an al căutărilor interioare benefice. Va fi un an al acţiunii decisive, al îndrăznelii şi nu al încetinelii şi somnolenţei. Atitudinea cîştigătoare în 2014 este curajul de a acţiona. În Anul Calului de Lemn trebuie sa te mişti cu rapiditate. Dacă nu eşti 100% sigur/ă în privinţa unei decizii, este mai bine să nu ţi-o asumi. Evenimentele se petrec cu rapiditate în 2014, Anul Calului.

În Astrologia chinezească, Anul Calului este considerat un an norocos care aduce bine şi multe şanse pentru fiecare dintre noi. Calul magic are puteri supranaturale, este eroic, puternic şi poate chiar să zboare. Un cal celest alb, din nori este reprezentarea Zeităţii chineze Kwan Yin, care este sacră. Calul este un erou în China fiindcă bătălii importante au fost cîştigate datorită puterii Calului.

Calul mai simbolizează şi luna Iunie, a cincea lună a anului, corespondentul Zodiei Gemeni în Astrologia vestică. În China, această lună este foarte importantă pentru medicina naturistă. Soarele este puternic, iar plantele sunt viguroase şi pot fi folosite cu scop terapeutic. În medicina chinezească Calul este un element de foc. De asemenea, fiecărei dintre cele 12 zodii chinezşti îi corespund şi două ore din zi. Orele calului sunt 11:00 am şi 1:00 pm.

2014 - Anul impulsivităţii

Ar trebui sa ne asumăm riscuri mari în Noul An Chinezesc? Stilul impulsiv de a face lucrurile, caracteristic Calului nu este cea mai bună opţiune pentru fiecare dintre noi. De exemplu, energia spontană a Anului Calului de Lemn aduce provocări celor din zodia chinezească a Şobolanului; el este mult mai cumpătat, exact în opoziţie cu calul.

Acţiunea şi impulsivitatea se potrivesc celor născuţi în Zodiile Tigrului, Cîinelui şi Oii. Cei născuţi în aceste zodii pot să meargă pe un drum mai riscant, cel al deciziilor spontane. Anul 2014 nu trebuie să fie unul rău nici pentru ceilalţi. Este mai bine şi să stai în linişte de-o parte. Această atitudine îţi poate fi de asemenea benefică.

Trebuie sa reţinem cu toţii că energia noului an este una dinamică, sălbatică şi independentă. Nu este timpul planificării şi nici al raţiunii, aşa cum a fost 2013, Anul Şarpelui. Noul an este unul care ne va provoca să învăţam să ne ascultăm instinctele, pregătindu-ne pentru Anul Oii de lemn care va fi 2015, un an cu o energie confortabilă şi creativă care ne va aduce multe bucurii în viaţă.

Calul iubeşte libertatea

Anul 2014 ne va stimula în sensul regăsirii libertăţii, vom vrea să ne reîntoarcem la natură, sa ne bucurăm de viaţă mai mult şi de aventuri. Vom îndrăzni mai mult decît în anii precedenţi, vom învăţa să ne bucuram mai mult de natură şi de oamenii dragi din jurul nostru. Va fi un an bun, cu o energie jucăuşă care vorbeşte despre libertatea spiritului. Este un an în care vom învăţa sa ne bucuram mai mult de energia clipei, să trăim momentul.

Vă urăm un an nou chinezesc cît mai reuşit şi fie să folosiţi pozitiv calităţile Calului de Lemn!