Hamas acuză Israelul de ''politică de asasinate sistematice'' după atacul asupra WCK

Gruparea islamistă palestiniană Hamas a condamnat, Marţi dimineaţa, lovitura aeriană a forţelor armate israeliene în Gaza, în care şi-au pierdut viaţa şapte lucrători umanitari de la World Central Kitchen, inclusiv patru străini, şi a apreciat că ştirea confirmă "politica de asasinate sistematice" a Israelului, transmite EFE.

"Această crimă confirmă faptul că ocupaţia continuă să insiste în politica sa de crime sistematice împotriva civililor fără apărare şi împotriva echipelor internaţionale de ajutor şi a organizaţiilor umanitare", a transmis gruparea, într-un comunicat.

Armata israeliană a declarat, într-un comunicat, "că efectuează o analiză amănunţită la cel mai înalt nivel pentru a înţelege circumstanţele acestui tragic incident" şi a reiterat că a lucrat "îndeaproape" cu WCK.

La rîndul său, organizaţia WCK a anunţat că a decis să-şi suspende activităţile în regiune, după decesul a şapte dintre angajaţii săi: un britanic, un polonez, un australian şi un cetăţean cu dublă naţionalitate americană-canadiană şi trei palestinieni.
De la declanşarea războiului dintre Israel şi Hamas, în Octombrie 2023, World Central Kitchen a participat la operaţiuni de asistenţă, mai ales oferindu-le mese locuitorilor înfometaţi ai Gazei.

WCK este una din cele două organizaţii neguvernamentale care participă activ la aducerea de ajutoare în Gaza cu vaporul din Cipru şi a luat parte la construirea unui ponton temporar.