Hail, Adolf Putin, pare sa racneasca Mitropolia Moldovei!

Închinîndu-te Patriarhiei Ruse, te închini lui Satan

Mihai CONȚIU

Iubite cititorule de bună credință, te rog să ai răbdare îngerească și să citești extrase din următorul comunicat al ÎPS Vladimir al Mitropoliei Moldovei subordonată ecleziastic Patriarhiei Ruse, iar mai apoi, îți voi explica, deși știi, că dacă te închini Patriarhiei Ruse, în mod automat te închini lui Satan!

„Încă din primele zile a războiului din Ucraina am specificat clar poziţia noastră – suntem pentru pace şi împotriva războiului! Biserica Ortodoxă din Moldova a fost și este alături de refugiați și oferă toată asistența posibilă tuturor celor care au suferit în urma ostilităților. Pînă în prezent, mii de refugiați și-au găsit adăpost pe lîngă sfintele noastre biserici și mănăstiri, iar preoții împreună cu enoriașii acordă sprijin duhovnicesc și material, dînd dovadă de un adevărat exemplu de jertfă evanghelică.

Spre marea noastră întristare, am aflat despre cîțiva clerici ai BOM, care în mod absolut nejustificat au îndemnat credincioșii la ură interetnică și dezbinare. Cazurile au fost documentate și vor fi sancționate conform canoanelor eclesiale la judecata bisericească.

De cînd există această lume au existat probleme între națiuni. Dar am crezut întotdeauna, că noi oamenii, fiind creație a lui Dumnezeu, înzestrați cu rațiune și cuvînt, trebuie să rezolvăm aceste probleme cu ajutorul cuvîntului înțelept și nicidecum prin cultivarea urii și a instigării la război.

Astăzi, mai mult ca oricînd ne dorim în mod deosebit ca între poporul rus și cel ucrainean să existe pace și armonie, ca niște vecini buni, în respect unul față de celălalt, în răbdare unul față de celălalt și în dragoste”, se menționează în comunicat.

„Domnul păcii, al dreptății și al iubirii, să dăruiască înțelepciune făcătoare de pace tuturor conducătorilor politici, responsabili de aplanarea acestui conflict armat.

Să ne rugăm în continuare cu sîrguință pentru ca pacea să revină pe pămîntul ucrainean, iar popoarele fraterne să găsească calea spre reconciliere și iertarea reciprocă”, se mai arată în notă.

Ați citit bine? Cred că da, unii, nu și admiratorii lui Adolf Putin! Haideți să vă spun ce-am priceput eu din tărășenia diversionistă (îmi permit s-o clasific așa!) a ÎPS Vladimir, despre care presa a tot scris că ar fi și un colonel acoperit. Deja știți că Patriarhul Kirill al Bisericii Ortodoxe Ruse a binecuvîntat uciderea copiilor, bătrînilor, femeilor, civililor și violurilor sălbatice din Ucraina. Prin asta, Kirill i-a spus lui Adolf Putin ”Hail Adolf Putin!”. La fel spune și ÎPS Vladimir enoriașilor lui, Patriarhului Kirill și lui Adolf Putin.

Mai întîi de toate, vă invit să observați curvăsăria fostului mirean Cantarian, acum ÎPS Vladimir uns de criminalul ecumenic Kirill! Generic, pentru inducerea în eroare, pomenește despre ”război”, nu despre ”operațiuni speciale”. Mai apoi, în subtext, el spune ”Hail, Adolf Putin!” Iată și cum, dacă unii nu s-au prins!

”Spre marea noastră întristare, am aflat despre cîțiva clerici ai BOM, care în mod absolut nejustificat au îndemnat credincioșii la ură interetnică și dezbinare. Cazurile au fost documentate și vor fi sancționate conform canoanelor eclesiale la judecata bisericească”. În aceste afirmații, ÎPS al lui Kirill îi amenință efectiv pe acei preoți subordonați Mitropoliei lui moscovite, pentru că au denunțat crimele împotriva umanității săvîrșite la ordinul măcelarului de la Kremlin.

Ca un om și cu pregătire politică și militară, ÎPS spune: ”De cînd există această lume au existat probleme între națiuni.” În cazul dat, Vladimirul moscovit al moldovenilor, în spiritul KGB-ist al (sc)Kremlinului, își îndeplinește misiunea și nu le spune credincioșilor moldoveni că problemele dintre națiunile rusești și ucrainene constă în faptul că barbarii lui Putin au invadat Ucraina ca niște hoarde sălbatice.

Mai vorbește, în comunicat, cetățeanul Vladimir, căci, la urma urmei, este și unul dintre aceștia, despre ”popoarele fraterne”, subînțelegînd  clar că se referă la popoarele rus și ucrainean. Băi, nene robă bisericească purtată în interes de serviciu, de cînd ești de acord ca ”fratele mai mic rus” să-l ucidă pe fratele lui mai mare ucrainean, născut, se înțelege, înaintea lui?

În concluzie, ÎPS Vladimir este un mare trădător al creștinilor ortodocși de rit vechi și subordonați Patriarhiei criminale a Moscovei! Mitropolia Moldovei ar trebui să iasă de sub subordonarea canonică față de Patriarhia lui Kirill care propovăduiește crime împotriva umanității în Ucraina! Moldovenii trebuie să înțeleagă că dacă te închini Patriarhiei Ruse, te închini lui Satan!