Hai să vedem dacă știi ce vin bei!

Bicarbonatul de sodiu este folosit încă de pe vremea bunicilor, care cunoșteau proprietățile sale atunci cînd îl utilizau în bucătărie, în gospodărie, pentru înfrumusețare sau sănătate. Ceea ce astăzi puțini știu este faptul că acest praf alb își face foarte bine treaba în procesul de „depistare” a vinurilor contrafăcute, potrivit Click!.

În ciuda faptului că majoritatea soiurilor de vin expuse la vînzare pe rafturile supermarketurilor au etichete atractive, nu toate oferă ceea ce promit. Doar experții degustători de vinuri și consumatorii versați își dau seama din prima înghițitură dacă licoarea lui Bahus este una naturală sau nu.

Dacă nu te numeri printre ei, dar vrei să știi ce consumi, ajută-te de următorul truc, pentru care ai nevoie doar de puțin vin, un pahar și bicarbonat de sodiu. 

Tot ceea ce trebuie să faci este să torni vin într-un pahar, apoi să presari o linguriță de bicarbonat de sodiu. 

Variantele sunt două: dacă băutura capătă o culoare verde-albăstruie, înseamnă că vinul este unul original și natural. 

În schimb, dacă nu-și modifică deloc culoarea sau se deschide, atunci trebuie să știi că vinul este unul contrafăcut.