Guvernul de la Bucuresti a fost demis printr-o motiune de cenzura

Guvernul Cîţu a căzut în urma moţiunii de cenzură de Marţi, unde PSD, AUR şi USR au votat cot la cot pentru demiterea Executivului.

Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîţu a întrunit cel mai mare număr de voturi favorabile decît orice altă moţiune de cenzură împotriva unui Cabinet de pînă acum. Din totalul de 466 de parlamentari, 318 au fost prezenţi şi doar 281 parlamentari au votat. S-au înregistrat 281 de voturi „pentru”, 0 voturi „împotriva” şi 0 abţineri. Guvernul actual va intra într-o perioadă de interimat, iar partidele politice urmează să aibă întrevederi la Cotroceni cu Preşedintele Klaus Iohannis.     

Florin Cîţu şi reprezentaţii Guvernului au fost prezenţi, dar nu au votat. La fel şi Ludovic Orban, care s-a abţinut să voteze. Înaintea votului, Florin Cîţu a transmis, referitor la scenariile de după moţiune, că „toate opţiunile sunt pe  masă”, inclusiv varianta alegerilor anticipate.  

Camera Deputaţilor şi Senatul au dezbătut şi votat, în plenul reunit de Marţi, moţiunea de cenzură a PSD intitulată „Stop sărăciei, scumpirilor şi penalilor! Jos Guvernul Cîţu!”. Pentru ca Executivul să fie demis, au fost necesare minim 234 de voturi în favoarea moţiunii.