GUVERNUL A NUMIT SECRETARI GENERALI LA PATRU MINISTERE

Guvernul a numit secretari generali la patru ministere. Aceștia au fost selectați în baza concursurilor desfășurate în perioada 19 octombrie - 3 decembrie, transmite IPN.

Lilia Dabija este secretar general la Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, începînd cu 9 decembrie. Potrivit ministrului Andrei Spînu, Lilia Dabija are o vastă experiență în elaborarea și coordonarea documentelor de politici publice și a actelor normative în cadrul administrației publice centrale. Și-a început activitatea în sectorul public, dar a activat și în calitate de expert în cadrul mai multor organizații internaționale.

Anatolie Fala a fost numit secretar general la Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare. Ministrul Viorel Gherciu a precizat că acesta este expert în agricultură, agro-business și agro-economie, avînd o experiență vastă în instituții de învățămînt superior și de cercetare.

Secretar general la Ministerul Afacerilor Interne a fost desemnat secretarul de stat Serghei Diaconu.

La Ministerul Muncii și Protecției Sociale, secretar general a fost numit Tudor Mancaș. Ministrul Marcel Spatari a declarat că este magistru în științe politice, iar în ultima perioadă a activat în cadrul Aparatului președintelui Republicii Moldova, fiind responsabil de domeniul politică internă.

Sursa: IPN