GUIŢSATÎI, UN SOI DE GRIPĂ PORCINĂ ÎN MOLDOVA

Toţi aventurierii politici „vor binele Moldovei”, deşi acesta vine doar din UE

Autor: Kurt SOLOVIOV

Deja nu mai putem spune că „binefacerile” şi grijile faţă de moldoveni şi R. Moldova ale lui Hrenato Guiţsatîi, liderul neînregistrat al unui partid cu nume infantil, nu mai sînt suspecte pentru că sînt prea limpezi. Suspect poate fi el, dar pentru anumite structuri abilitate legal, însă acţiunile şi intenţiile lui „politice” duhnesc de la o poştă a votcă puturoasă contrafăcută şi adusă din Rusia.

Mîine-poimîine ne vom pomeni cu tot atîtea partide cu cît mai mulţi moldoveni dubioşi se vor întoarce acasă de la muncă din Rusia. Numărul acestor partide riscă să crească vertiginos în conceptul european de reprezentare a femeilor în politică. Drept urmare, politica moldovenească ar cunoaşte o stare extrem de erectilă prin numărul mare de prostituate care vor dori să revină acasă de peste mări, ţări, vapoare, emirate şi case de toleranţă legale sau ilegale ca să se lanseze în politică. În fond, se ştie că şi politica este o curvă.

Revenind la Usatîi, constatăm că insul acesta îşi dă cu părerea peste tot şi în toate, fără ca cineva să aibă nevoie de ce spune el. Deocamdată, nu reprezintă pe nimeni în mod oficial. Îşi reprezintă doar propriile-i sponsorizări veninoase pentru acest mult încercat popor.

Recent, Hrenato Guiţsatîi, acest duşman al Europei şi al traiului naţional civilizat, a sărit ca ars după decizia CCA de a interzice, pe drept, retransmiterea postului de televiziune ”Rossia 24” pe teritoriul Republicii Moldova. El spune că: ”Decizia de interzicere a retransmiterii postului de televiziune ”Rossia 24” pe teritoriul Republicii Moldova nu mai miră pe nimeni. Ţara este izolată informaţional în mod intenţionat”.

Să nu-ţi vine să-l iei la şuturi simbolice şi să-l trimiţi în Siberia lui dragă? Are impertinenţa să spună că „ţara este izolată informaţional”. Păi ţara nu este deloc izolată informaţional, ci le-a interzis emisia nemernicilor de reporteri ruşi care spuneau, la un post de televiziune, că guvernanţii de la Chişinău au ordonat să-i împuşte pe moldovenii care nu-s de acord cu semnarea Acordului de Asociere cu UE. Să le spui porci, nu-ţi vine, pentru că, totuşi, porcul este un animal omnivor pe care-l consumăm, dar că se poartă ca porcii – DA, iar Guiţsatîi le apără cocina!

Acest moldovean suspect, Guiţsatîi, dacă ar avea obraz uman, nu şorici, avînd şi pretenţii că este politician, ar fi trebuit să fie printre primii care trebuia să se revolte faţă de grohăiturile ofensatoare, manipulatoare şi, deci, mincinoase ale reporterilor de la ”Rossia 24”. Tărîţa consumată nu trebuie să substituie şi creierul, iar Guiţsatîi, dacă-şi respectă părinţii, familia şi poporul din care s-a născut, ar fi trebuit să-i condamne printre primii pe acei jurnalişti ruşi şi din cauză că guiţatul lor agresiv a fost poate crezut de către mulţi ruşi-ruşi, care-şi pot imagina că sîntem şi noi ca mulţi dintre ai lor.

Avînd probabil serioase obligaţii faţă de marea cocină care-i alimentează troaca, Guiţsatîi mai are impertinenţa să adauge: ”Integrarea europeană a Moldovei nu înseamnă modernizarea ţării şi îmbunătăţirea vieţii cetăţenilor, ci înrăutăţirea relaţii lor cu Rusia. De ce integrarea europeană a Republicii Moldova este asociată cu rusofobia? Decizia de interzicerea posturilor de televiziune ruse este absurdă. E timpul ca guvernarea să se obişnuiască cu pluralismul de opinii.”

Cînd ajunge orice terchea-berchea să devină politician oricînd pofteşte şi să-ţi vorbească despre ce înseamnă pluralismul de opinii, este jale, iar asta înseamnă şi că ţara are grave probleme de vulnerabilitate. Astfel, Guiţsatîi sfătuieşte guvernarea ca să se deprindă cu pluralismul de opinii în condiţiile în care tocmai el nu-l admite. El, o mediocritate absolută şi o minoritate politică decide că integrarea europeană echivalează cu rusofobia şi că nu înseamnă modernizarea ţării. UE se află în toată Moldova pe care o modernizează efectiv, în contextul în care acest Guiţsatîi oferă pîine şi circ moldovenilor numai şi numai ca să-i îndobitocească, să-i facă să uite cine sînt. De ce Guiţsatîi nu le aminteşte moldovenilor cum ruşii i-au transformat, premeditat, efectiv în carnivori pe vremea foametei de după război? Dar de gulaguri? Dar de gulagurile care-i aşteaptă dacă intră în Uniunea Vamală?

După cum am tot observat, Guiţsatîi, cu pîine şi circ, nu doar pe moldovenii nativi îi manipulează, ci şi pe cetăţenii moldoveni de origine etnică rusească, care şi aceştia ar duce-o tot la fel de rău în Uniunea Vamală.

Ni se par interesante alte două secvenţe în ceea ce-l priveşte. Nu de mult, partidul lui Guiţsatîi a sponsorizat un festival de rock cu genericul „Împreună împotriva drogurilor”, în Bender. Cu acest prilej, ONG „Miloserdie”, organizatorul acţiunii, i-a oferit o diplomă de onoare pentru „generozitate, altruism şi aport personal”.

În seara zilei de 4 Iulie, brigada „Fulger” şi procurorii au descins legal într-un club din Chişinău de unde au înhăţat nişte consumatori de droguri, au confiscat dispozitive de consum de droguri, cînepă, pastile cu efect psihotrop şi substanţe asemănătoare heroinei, aruncate sub mese şi fotolii. În club se afla şi Guiţsatîi, care înţelegem că a fost şi el percheziţionat şi invitat pentru analize la Dispensarul Republican de Narcologie. „Împreună împotriva drogurilor”, nu-i aşa? Un experimentat ca el să nu-şi fi dat seama că acolo se consumă droguri, mai ales că şi „luptă” împotriva lor…!? Bineînţeles că va spune că a fost comandă politică, aşa cum spun pînă şi cei mai dovediţi criminali!

Acest articol este un pamflet cu trimiteri şi la fapte reale şi trebuie tratat ca atare.

01.09.24 - 00:06
01.09.24 - 00:03
01.09.24 - 00:01
01.09.24 - 00:07
01.09.24 - 00:04
02.09.24 - 00:07
02.09.24 - 00:02
02.09.24 - 00:09
02.09.24 - 00:04
02.09.24 - 00:06
03.09.24 - 01:47
03.09.24 - 01:38
02.09.24 - 00:01
03.09.24 - 01:40
02.09.24 - 14:39