Germania vrea o consolidare masivă a rezerviștilor pentru Armată

Ministerul german al Apărării pregăteşte o întărire semnificativă a rezervelor Armatei, care ar putea creşte pînă la 60.000 de bărbaţi şi femei, transmite Duminică dpa, citînd un înalt responsabil al forţelor armate, scrie Agerpres.

"Sunt convins că trebuie să ne adaptăm pe deplin rezerva la actualele provocări ale politicii de securitate pentru a putea acorda Bundeswehr (Armata germană) susţinerea adecvată în realizarea misiunii sale de apărare pe plan naţional şi al Alianţei (NATO)", a declarat, pentru dpa, Andreas Hoppe, inspector general adjunct şi comisar pentru problemele rezerviştilor.

Declaraţiile sale vin în contextul în care ministrul Apărării, Boris Pistorius, intenţionează să prezinte, Miercuri, o propunere de model de serviciu militar obligatoriu, serviciu suspendat în 2011 şi a cărui eventuală reinstituire este controversată în Germania.

"Avem nevoie de serviciul militar ca bază pentru creşterea rapidă şi rezilienţa forţelor noastre armate în caz de apărare", a explicat Pistorius Vineri, la un eveniment de afaceri organizat la Berlin. Rezervele trebuie, la rîndul lor, semnificativ întărite, a adăugat el.

Războiul din Ucraina a determinat Germania să-şi revizuiască necesităţile militare.

"Dacă vă uitaţi la Ucraina, pur şi simplu nu suntem capabili să rezistăm şi să creştem la fel ca acum. De aceea avem nevoie de o rezervă care să poată înlocui complet forţele", a mai spus Hoppe.