GERMANIA OFERA TREI BURSE DE STAGIU PENTRU TINERII DIN MOLDOVA

Bundestagul german oferă trei burse pentru absolvenţii instituţiilor de învăţămînt superior din Republica Moldova cu scopul de a efectua timp de cinci luni un stagiu de practică în biroul unui deputat german. Ambasadorul Germaniei în Republica Moldova, Ulrike Knotz, a oferit pe 19 mai mai multe detalii, în cadrul unei conferinţe de presă.

Potrivit lui Knotz, beneficiarii acestei burse vor avea posibilitatea să vadă programul de lucru al unui deputat german, să participe la şedinţe şi la întîlnirile cu alegătorii.

”Scopul programului este de a contribui la dezvoltarea procesului democratic în ţările Europei Centrale şi de Est. Am constatat faptul că în urma participării la program, tinerii au mai mari şanse la întoarcere de a se angaja la locuri de muncă bine plătite şi atractive”, a menţionat Knotz.

Programul de stagiu durează de la 1 martie pînă la 31 iulie 2016. Participanţii vor primi o bursă lunară în valoare de 500 de euro. Bundestagul german asigură cazarea şi transportul tur-retur.

Pentru a participa la program, candidatul trebuie să fie născut după 1 martie 1986 şi să posede cunoştinţe foarte bune de limbă germană. Dosarul trebuie să conţină o scrisoare detaliată de intenţie, diploma de studii, certificatul ce atestă cunoştinţele de germană, două scrisori de recomandare, o fotografie pentru paşaport în format electronic, copia paşaportului de călătorie.

Dosarul complet urmează a fi expediat pînă la 30 iunie curent prin email la info@chisinau.diplo.md sau prin poştă la adresa Ambasadei Germaniei la Chişinău.