GERMANIA AR PUTEA PRIMI PINA LA 1,5 MILIOANE DE IMIGRANTI

Germania ar putea primi pînă la 1,5 milioane de imigranţi în 2015, o cifră cu mult mai mare decît cele avansate pînă acum de guvern, relatează luni cotidianul german popular Bild, care citează un «document confidenţial».

Pînă acum, Germania se aştepta să primească între 800.000 şi un milion de imigranţi în 2015, ceea ce ar fi constituit deja un record pentru ea şi pentru Europa.

Însă, conform unui «document confidenţial» citat de Bild, autorităţile estimează că Germania ar putea primi în următoarele trei luni 920.000 de noi imigranţi, ceea ce ar ridica previziunile la 1,5 milioane de persoane pentru întreg anul 2015.

"Presiunea migraţiei va creşte în continuare. Pentru al patrulea trimestru, estimăm între 7.000 şi 10.000 de intrări ilegale pe zi", conform unor fragmente din acest document, a cărui origine nu este precizată de Bild.

"Această cifră semnificativă de solicitanţi de azil riscă să devină o povară extremă pentru landurile şi localităţile" din Germania, conform documentului, care menţionează «un risc de prăbuşire a aprovizionării».

Fiecare imigrant care primeşte statutul de refugiat şi, prin urmare, obţine azil în Germania are dreptul de a-şi aduce şi familia, reaminteşte Bild. Conform documentului citat, fiecare refugiat ar putea aduce astfel «în medie de la patru la opt» rude în Germania.

Sursa: Agerpres