Franta vrea sa contureze o ruta terestra, prin Romania sau Polonia, pentru exporturile de produsele agricole ucrainene

Franţa lucrează la o rută terestră care ar permite Ucrainei să îşi exporte produsele agricole, prin România sau Polonia, în locul exporturilor prin Marea Neagră, care au devenit imposibile după retragerea Rusiei din acordul internaţional negociat sub egida ONU, a anunţat, Luni, ministrul francez al Agriculturii, Marc Fesneau, informează Reuters, potrivit agerpres.

„Căutăm să vedem dacă, neputînd trece prin Marea Neagră, putem trece în schimb prin intermediul rutelor terestre. Ne uităm în special la rutele terestre prin România şi Polonia”, a declarat Marc Fesneau pentru postul de radio RMC Radio.

„Vom continua să lucrăm pentru un sistem care nu ne pune la mîna ori la bunăvoinţa sau, în acest caz, la reaua-voinţă a lui Vladimir Putin”, a mai spus Marc Fesneau referindu-se la preşedintele Rusiei.

Decizia Rusiei de a se retrage din acordul privind coridorul Mării Negre a condus la creşterea cotaţiilor la grîu şi porumb din cauză că a înmulţit îngrijorările cu privire la aprovizionarea mondială cu alimente.