Fostul ministru adjunct al Apărării, Oleksandr Pavliuk, a fost desemnat de către Zelenski în funcția de nou comandant al forţelor terestre

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski l-a numit pe Oleksandr Pavliuk, fost prim adjunct al ministrului Apărării, în funcţia de nou comandant al forţelor terestre ale Ucrainei, potrivit unui decret publicat Duminică.

Pavliuk, un general-locotenent care a ocupat funcţia de ministru timp de un an, îl înlocuieşte pe generalul-colonel Oleksandr Sirski, după ce acesta a fost numit, săptămîna trecută comandant al forţelor armate ale Ucrainei.

Sîmbătă, Zelenski a anunţat alte cinci numiri în funcţii militare de rang înalt, completînd astfel o echipă reînnoită pentru a consolida apărarea Ucrainei împotriva invaziei Rusiei, care durează de aproape doi ani.

Ucraina se confruntă cu un deficit de oameni şi de echipamente, în timp ce a intrat în 2024 fără să fi făcut prea multe progrese pe cîmpul de luptă pe parcursul anului trecut. De asemenea, se confruntă cu o întrerupere a ajutorului militar din partea Statelor Unite, cel mai mare susţinător al său.