Flota rusa din Marea Neagra este slabita de cel mai recent atac ucrainean

Serviciile de informaţii militare britanice au anunţat, Marţi, că un atac asupra cartierului general de la Sevastopol al Flotei ruse din Marea Neagră este cel mai recent element din seria de obstacole întîmpinate de Rusia în războiul declanşat cu peste cinci luni în urmă în Ucraina, transmite DPA, potrivit agerpres.

Pierderile părţii ruse includ însăşi nava-amiral, crucişătorul Moskva, în luna Aprilie, potrivit raportului cotidian publicat pe Twitter de Ministerul Apărării britanic.

”În urma informaţiilor privind parade anulate, este improbabil ca Flota rusă din Marea Neagră să poată gestiona evenimente publice de mare importanţă alături de activităţi în vreme de război”, a explicat Ministerul citat.

În regiunea Doneţk, din Estul Ucrainei, continuau Marţi dimineaţă confruntările între forţele ruse şi cele ucrainene în jurul oraşului Bahmut.

Statul major al Armatei ucrainene a raportat respingerea unor atacuri ruse în mai multe locuri situate la Sud de Bahmut.

De asemenea, forţele ruse au lansat un atac în Nordul regiunii Herson, la limita administrativă cu regiunea Dnipropetrovsk.

Potrivit Kievului, artileria rusă a lovit poziţii ale Armatei ucrainene pe întreaga linie a frontului în regiunile Harkov, Doneţk, Zaporojie, Herson şi Nikolaev. De asemenea, aviaţia militară rusă a atacat patru poziţii ale forţelor ucrainene.