FILIP S-A RETRAS DE LA SEFIA PD ACASA, NU LA PUSCARIE

De ce acest partid nu a fost inculpat penal și scos în afara legii?

Observăm că actualii guvernanți sunt teribil de ocupați cu ”lupta cu corupția” și cu cei care nu vor să le cedeze controlul asupra unor funcții importante în Stat, dar nu scot o vorbă despre uzurparea Puterii în Stat din 2019 de către Plahotniuc, Guvernul Pavel Filip și PD, după alegerile pierdute atunci. Acestea sunt cele mai urgente cazuri care trebuie să fie elucidate pentru că este vorba despre Statul Republica Moldova, despre umilința la care națiunea a fost supusă de către cei amintiți. Care-i demnitatea cu care actualii oficiali stau în fața unor parteneri externi care le cunosc neputința națională în acest sens, dincolo de conveniențele diplomatice colocviale?

Atunci, în Iunie 2019, Chișinăul și absolut toate instituțiile Statului au fost ocupate/asediate de către mafia politică a anturajului terorist compus din Plahotniuc, Guvernul Pavel Filip și PD. Atunci au fost cheltuite milioane într-o veselie pentru plata celor care asediaseră și păzeau absolut toate instituțiile Statului în fața celor care cîștigaseră legal alegerile. Se pare că nici un politician și nici un procuror nu sunt interesați de unde curgeau acești bani. Nimeni nu mai este interesat de condamnarea penală a uzurpării Puterii în Stat de către Plahotniuc, Guvernul Pavel Filip și PD!

Bine, îl caută internațional cu o relativitate absolut suspectă pe Plahotniuc, dar de ce nu sunt inculpați cei aflați acasă, adică în Țară. Se vorbește într-una despre necesitatea investigării furtului miliardului, însă este păstrată o tăcere ”semnificativă” atunci cînd, în mod obligatoriu, ar trebui pomenite numele unora ca Iurie Leancă, Dorin Drăguțanu, Gaburici, Lazăr etc., etc.? Ce ”conexiuni vinovate” împiedică asta?

Mai apoi, așa cum pomeneam la început, după evenimentele din Iunie 2019, nimeni nu mai vorbește despre ele de parcă nici nu ar fi existat. Înțelegem că, politic și conjunctural, fostul premier Filip a avut nevoie de o anumită… perioadă de grație, dar asta nu înseamnă că trebuie absolvit penal. Din perspective penale, Filip, acum fără imunitate parlamentară, ar trebui cercetat penal, la fel ca și PD, ca partid care de mult trebuia scos în afara legii. Despre fărădelegile în care a fost implicat fostul premier Filip au scris masiv inclusiv acele publicații care sprijină și ”consultă” actuala guvernare.

Să înțelegem că a fost suficientă anularea privatizării parțiale a Casei Presei și a altor proprietăți ale Statului, unele sub ”patronajul cointeresat” al lui Filip? Impresionanta clădire construită pe terenul Tipografiei Universul, care poate fi demontată fără probleme spre a fi ridicat, în locul ei, un bloc de 10 etaje, este tot a celor din anturajul lui Filip sau a ”preluat-o” altcineva? Filip s-a retras de la conducerea PD în bogății, nu la pușcărie.

Filip s-a retras, ca și Ghimpu, într-un imperiu financiar ușor de intuit, iar penalul Partid Democrat a ajuns să fie condus, interimar, de către cea căreia am fi tentați să-i spunem doamna Monica Babuc. ”Am fi fost tentați” dacă nu o vedeam în preajma lui Plahotniuc în posturi de ”orgasme politice adulatoare”!

Mihai CONȚIU