Filat a cistigat, iar cei care l-au condamnat au avansat, n-au retrogradat!

Încă din clipa în care Justiția lui Plahotniuc l-a condamnat pe ex-premierul Vlad Filat, în ziarul nostru, noi am tot scris și explicat de ce acesta urma să cîștige la CEDO. Acum, Filat a fost absolvit de către Înalta Instanță europeană, oferindu-i și ”un mărunțiș” de despăgubire morală de 7.500 de euro. Dacă ne gîndim la anii de pușcărie pe care i-a făcut, despăgubirea oferită de CEDO e penibilă, chiar ofensatoare, dar poate că judecătorii s-or fi gîndit că ”nu  stă Filat în banii ăștia”, că mai are el ceva pus la ciorap, deși nu-i drept.

…Dar cine suntem noi ca să criticăm CEDO!?! Cordial vorbind, în subtext, pare că CEDO îl lasă pe Filat plătit insuficient la fel cum și el i-a lăsat pe mulți, mulți colaboratori de-ai lui!

Problema care se pune acum se referă la judecătorii moldoveni care l-au condamnat pe Filat la ordinul expres al lui Vladimir Plahotniuc. Auzim că unii dintre ei, între timp, au și avansat în funcțiile lor profesionale. Întrucît Republica Moldova a ”oamenilor buni” este plină de nădușeli din cauza ”salahoriei la integrarea europeană”, în contextul în care reforma Justiției este o prioritate absolută, oare pedepsirea drastică a judecătorilor care l-au condamnat, cei din cele trei instanțe de judecată, nu trebuie să fie o prioritate cu iz reformist proeuropean?

Sfredelind mai bine această chestiune, avansăm convingerea fermă că toți acești judecători pot fi cercetați penal, dat fiind că au acționat la ordinul expres, indirect, al lui Plahotniuc, fostul mafiot șef al fostului Stat Mafiot Republica Moldova. Dacă nu se întîmplă asta, nu cumva fostul Stat Mafiot Republica Moldova nu s-a ”de-mafiotizat” încă?

Reporter de serviciu