Faptic si declarativ, Rusia isi recunoaște nazismul

Hitler a vrută decimarea evreilor, Putin, mai întîi, pe cea a ucrainenilor

Mihai CONȚIU

Atunci cînd Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe, a afirmat că ”Israelul îi sprijină pe așa-zișii neonaziști ucraineni” și că ”Hitler ar fi avut origini evreiești”, Rusia lui Putin și-a conturat clar identitatea de Stat neonazist, după modelul Germaniei lui Hitler, dar și cea de Țară antisemită. Ulterior declarației lui Lavrov, după o convorbire telefonică între Vladimir Putin și premierul israelian Naftali Bennett, acesta din urmă a spus că liderul rus și-a cerut scuze pentru afirmațiile făcute de șeful diplomației sale. Cu o trufie specific rusească, Kremlinul s-a ferit să confirme că Putin și-ar fi cerut scuze oficiale de la Statul Israel.

Este prea bine cunoscut adevărul  că Lavrov este unul dintre cei mai devotați slujitori ai lui Putin. El este ”trîmbița diplomatică” a Kremlinului, iar absolut toate declarațiile lui exprimă întrutotul convingerile șefului său absolut, Putin. Ar trebui să fim total ignoranți ca să ne imaginăm că ar fi făcut acele declarații de capul lui, fără voia lui Putin.

La rîndu-i, Putin a demonstrat o fățărnicie și un cinism monstruos prin tocmai scuzele pe care și le-a cerut și ce a urmat după aceea. Voi explica și de ce, ca să înțelegeți mai bine că de la Răsăritul rusesc nu vine decît votcă, violență și moarte, nicidecum democrație, onoare, cavalerism și rafinament diplomatic onest!

În absolut toată lumea civilizată și democrată, cînd un ministru face o declarație atît de gravă, iar Președintele e nevoit să-și ceară scuze de la Statul ofensat, asta înseamnă că Președintele și Țara pe care o conduce se delimitează categoric de astfel de declarații, iar ministrul respectiv demisionează ori este demis în regim de urgență.

Astfel, dacă Putin era sincer cînd și-a prezentat scuzele premierului israelian, măcar de dragul aparențelor și a cutumelor diplomatice și democratice, ar fi trebuit să-l demită pe Lavrov. Nedemițîndu-l, și Putin, la rîndu-i, a ofensat la fel de grav Statul și poporul israelian. Practic, prin această atitudine, Putin confirmă că Lavrov a spus ceea ce gîndește și el. Faptic și declarativ, Rusia își recunoaște nazismul.

Hitler și-a dorit decimarea totală a evreilor. Putin, prin invadarea Ucrainei și uciderea deliberată a civililor, copiilor, femeilor și bătrînilor, prin bombardarea locuințelor civile, a bisericilor, instituțiilor de învățămînt, cultură, sănătate, a infrastructurii etc., demonstrează lumii întregi că vrea decimarea totală a poporului ucrainean. Prin extensie, vrea și ”pedepsirea drastică” a tuturor evreilor pentru că ”îi ajută pe așa-zișii neonaziști ucraineni”.

Pe zi ce trecem, constatăm că Rusia lui Putin tinde să facă de sute de ori mai mult rău omenirii decît a făcut-o Germania lui Hitler!