Experienta jurnalistilor britanici intr-unul dintre cele mai inspaimintatoare locuri din lume, aflat in Romania/VIDEO

Jurnaliştii publicaţiei britanice „The Independent“ au făcut o excursie într-unul dintre cele mai înfricoşătoare locuri din lume - pădurea Hoia Baciu din Cluj-Napoca - şi au împărtăşit experienţa.

Jurnaliştii de la „The Independent“ s-au plimbat însoţiţi de un ghid prin „pădurea bîntuită“ Hoia Baciu din Cluj-Napoca şi au ajuns la concluzia că turiştii pasionaţi de locuri înfricoşătoare ar trebui neapărat să aleagă această destinaţie din Transilvania în detrimentul Castelului Bran. De altfel, pădurea Hoia Baciu a fost inclusă de cotidianul britanic „The Guardian“ în topul 10 al celor mai înfricoşătoare locuri din Europa, iar BBC preciza în 2013 că pădurea transilvăneană este una dintre cele mai bîntuite din lume. Totodată renumita publicaţie „Travel&Leisure“ a inclus pădurea Baciu într-un top al celor mai înfricoşătoare locuri din lume.   

Poiana Rotundă, cel mai ciudat loc din pădure

Excursia echipei din UK a început de la Poiana Rotundă, un luminiş oval unde nu creşte nimic niciodată şi pe care jurnalista Sophie Buchan l-a catalogat fără urmă de îndoială drept „cel mai ciudat loc din pădure“. Poiana Rotundă sfidează investigaţiile oamenilor de ştiinţă care se ocupă de cercetarea solului şi atrage anual atît vrăjitoarele din România, cît şi şamanii care încearcă să cureţe pădurea de spiritele rele, notează publicaţia. „Cînd am venit aici, în urmă cu ceva timp, am găsit 60 de oameni din Bucureşti care încercau să deschidă o poartă către o altă dimensiune“, a povestit Alex, ghidul jurnalistei, pentru The Independent.  

Numită după un păstor care a dispărut în pădure cu o turmă de 200 de oi, Hoia Baciu a intrat în atenţia presei internaţionale în 1968, cînd Emil Barnea, tehnician militar, a fotografiat ceea ce a susţinut că era un OZN care plutea peste Poiana Rotundă. Ceea ce diferenţiază această poveste de alte mărturisiri cu privire la prezenţa OZN-urilor în România este că Barnea nu avea nimic de cîştigat de pe urma afirmaţiilor, ci totul de pierdut. Drept dovadă, guvernul comunist a echivalat credinţa lui în paranormal cu nebunie şi sabotaj, iar Barnea şi-a pierdut slujba.  

Cele mai înspăimîntătoare poveşti, dezvăluite de ghid

Astăzi, cei care se încumetă să intre în pădure raportează simptome ciudate - greaţă, anxietate, sentimentul de a fi urmărit -, iar dispozitivele electronice nu funcţionează. Jurnaliştii susţin că ghidul le-a arătat imagini din pădure în care erau surprinse siluete care plutesc. Ghidul i-a avertizat însă că nu ar trebui să creadă toate legendele create în jurul pădurii – cum ar fi povestea unei fetiţe de cinci ani care a dispărut în pădure, iar după cîţiva ani a reapărut neschimbată şi purtînd aceleaşi haine.   

Totuşi, Alex a refuzat propunerea echipei de la The Independent de a înnopta în mijlocul pădurii, povestind că în trecut, cînd a făcut acest lucru, el şi alţi prieteni au fost treziţi de mai multe ori „de un zgomot puternic de copite, asemănător celui făcut de un cal sau de un cerb mare“. De fiecare dată însă cînd ieşeau din cort pentru a vedea ce se întîmplă, zgomotul înceta. Pentru a-şi potoli curiozitatea, a încercat apoi să doarmă în aer liber pentru a vedea ce se întîmplă, însă un liliac i s-a izbit de faţă. Jurnaliştii i-au cerut lui Alex să le povestească cel mai ciudat lucru care i s-a întîmplat în excursiile făcute în pădure.

„Ei bine, a fost un om care a înnebunit, crezînd că a întîlnit un demon. În mod ironic, avea un tatuaj masiv cu un demon pe piept, pentru a evita demonii. Dar cel mai înspăimîntător lucru i s-a întîmplat unui coleg de-al meu. A făcut o dată o excursie mai lungă cu un bărbat care arăta ciudat, cu un chip morbid, care vorbea despre obsesia lui faţă de moarte, despre cum îi plăcea să fie cu oamenii atunci cînd mor, să-i vadă cînd îşi dau sufletul. A fost o noapte lungă pentru Marius“, a povestit Alex.  

Alex şi Marius sunt renumiţi în Japonia, unde 20 de milioane de oameni au vizionat un documentar despre vînătoarea de fantome în Hoia Bacu în 2015. Din 2013, cei doi au început să fie ghizi pentru turiştii curioşi să se plimbe prin pădure. Alex recunoaşte că prietenii le-au spus iniţial că sunt nebuni. „«Chiar şi localnicii sunt mult prea speriaţi pentru a intra în pădure, străinii vor crede că aveţi de gînd să-i duceţi într-un loc ciudat şi întunecat, unde să le furaţi rinichii», asta ne spuneau prietenii cînd le povesteam ce vrem să facem.“ Excursia s-a terminat cu bine şi jurnaliştii amintesc de cuvintele lui Alex înainte de a porni: „Pădurea e bîntuită doar dacă îţi aduci propriile fantome.“

Sursa: Adevărul.ro

01.03.24 - 00:52
01.03.24 - 13:17
01.03.24 - 13:18
01.03.24 - 13:20
01.03.24 - 13:19
05.03.24 - 18:52
06.03.24 - 00:34
01.03.24 - 00:46
07.03.24 - 00:42
05.03.24 - 01:06
08.03.24 - 20:46
08.03.24 - 12:11
09.03.24 - 11:41
09.03.24 - 11:42
01.03.24 - 00:40