ESTE PREGATIT VIITORUL PRESEDINTE-SURPRIZA AL TARII

Renunțarea la experimente: Fără legături cu foștii și actualii politicieni

În Republica Moldova, ca și în România, politicienii trebuie schimbați la fel de des ca și bebelușii de scutece din aceleași motive. Unora poate să li se pară hazardant să luăm în dezbatere viitoarele alegeri prezidențiale și să facem prognoze, dar nu e deloc așa! Nu ne propunem ca aici să luăm în discuție candidaturile inevitabile ale piticilor politici, ci doar pe cele ale candidaților predictibili ”care cred, ei, că au șanse”, dar și pe cea a cuiva pe care nu-l vom nominaliza din motivele pe care le veți subînțelege pe mai departe.

Maia Sandu, chiar dacă își va duce sau nu pînă la capăt actualul mandat prezidențial, va candida, motivîndu-și opțiunea în funcție de situație. Nu va mai cîștiga încă un mandat!

Un previzibil viitor candidat la prezidențiale poate fi Renato Usatîi. El nu s-a retras întîmplător din funcția de primar și din politică. ”Mediile din care provine” vor să-l reinventeze ca fiind un politician care nu-i obsedat de funcții, ci, strict, ”ca pe unul preocupat doar de binele poporului”. Demisia din funcția de primar și plecarea din fruntea partidului său sunt doar o diversiune pentru naivii, ignoranții moldoveni care vor pica în această capcană. Avantajul lui Usatîi în fața altor candidați e dat de charisma lui de tip golănesc simpatic și darnic, care, din nefericire pentru acest popor, prinde al dracului de bine la masele de ignoranți. Nici el nu va cîștiga alegerile!

Plahotniuc și Șor, chiar dacă vor fi și extrădați, nu-și vor termina banii nici peste 10 ani. Vor avea și ei un candidat ”darnic”, dar nu va cîștiga!

Unioniștii, ca de obicei, indiferent de candidatura la care vor spune ”da”, or să fie tot sub marja de eroare a sondajelor.

Președinția Republicii Moldova urmează să fie cîștigată de către Domnul X. Domnul X va fi agreat și de Vest, dar și de către Est. Inițiativa pregătirii Domnului X aparține, totuși, Vestului, din fericire, de astă dată. Toate precedentele create de către Președinție și majoritatea parlamentară de acum, cu sprijinul legislativ decizional al Curții Constituționale, nu au drept scop perpetuarea Puterii în mîinile președintei Sandu și ale PAS, ci în cele ale Domnului X și ale partidului care-l va susține.

Rolul actualilor guvernanți, al cărui scop ei nu-l cunosc, e acela de a crea precedente și a aproba acte legislative favorabile Domnului X și formațiunii sale politice, pe care, la fel, nu o vom numi.

Explicație: Vestul s-a înșelat cu Filat; a înțeles rolul României atunci cînd, tacit, l-a sprijinit chiar și pe Plahotniuc; Sandu și PAS, chiar dacă au fost proiectați cu o ”altă minuțiozitate”, sunt doar un ”experiment pregătitor”. În aceste condiții, ”inginerii de sunet și lumini” au decis să nu mai eșueze. Vor sprijini actuala guvernare cu suficienți bani încît, atunci cînd trebuie, să fie incapabilă să explice populației cum îi vor restitui. Ne referim la împrumuturi!

Atunci vor intra în scena electorală competitivă soluțiile salvatoare credibile ale Domnului X, care vor fi înțelese de circa 75-80% din electorat. Veți vedea cum, atunci cînd se va apropia ”momentul decisiv”, partenerii externi se vor dezice, cu eleganță, de actuala guvernare, ”pe care au ajutat-o din bună credință, dar a fost imprevizibilă prin incompetența de care a dat dovadă”! Atunci, ne spune cineva extrem de informat din Vest, vor fi sonorizate excesiv finanțările nerambursabile pe care actualii guvernați nu le vor putea justifica. Veți vedea!

Domnul X, viitorul Președinte-surpriză al Țării, nu are absolut nici o legătură cu foștii și actualii politicieni, fiind, deci, absolut curat. Suntem siguri, cel puțin asta sperăm, că înțelegeți motivele pentru care nu îi dezvăluim identitatea!

Mihai CONȚIU